Πολιτική

Οικονόμου: Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο κ.Τσίπρας για εισακτέους και παιδικούς σταθμούς

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωση του κ.Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση είναι ανίκανη να σβήσει τις φωτιές, αλλά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες, κάνοντας ειδικότερα λόγο για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ που θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για τα παιδιά που θα μείνουν, όπως λέει, εκτός παιδικών σταθμών.

Ειδικότερα, ο κ.Οικονόμου, αντικρούει τα δηλωθέντα από τον κ.Τσίπρα ως εξής: «Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν.

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021. Ο κ.Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε.

Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά.

Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική