7 Δεκεμβρίου 2022

Οικονόμου: Επιτακτική ανάγκη η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση

«Πρόκειται για μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη και τη Γαλλία και τη Δημοκρατία», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε «οι εκλογές ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους και τις κρίσεις ετών, με κορύφωμα την ακρίβεια που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας».


Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

«Η Ελλάδα έζησε την προηγουμένη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπή οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να εκτρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες. Επειδή έχουμε εμπειρία και τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις. Προσδοκούμε επίσης το επόμενο διάστημα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Γαλλία, μετά και την επανεκλογή του προέδρου Μακρόν», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού στις 16 Μαΐου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την επικείμενη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ. Οι επαφές του πρωθυπουργού αλλά και η πρόσκληση του από τον Αμερικανό πρόεδρο σηματοδοτούν το αυξημένο κύρος και τον ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι».Πολιτική