Πολιτική

Οικονόμου για εξιχνίαση εγκλήματος στα Γλυκά Νερά: Σπουδαία δουλειά των αστυνομικών

Πήρε αποστάσεις από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις συνδικαλιστών που τοποθετούνταν για την πορεία των ερευνών ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Συγχαρητήρια στα στελέχη των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Εγκληματολογικών Ερευνών Αττικής για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός πήρε σαφείς αποστάσεις από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις οποίες τοποθετούνταν για το συγκεκριμένο έγκλημα αν και η έρευνα βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη.

Τόνισε δε ότι υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες όταν παραβιάζεται η μυστικότητα των ερευνών.

Πιο αναλυτικά με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής είπε «θα ήθελα να συγχαρώ την διεύθυνση Ασφάλειας και την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Αττικής για την σπουδαία δουλεία, τόσο ανακριτικά όσο και επιστημονικά. Είχαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που προκάλεσε τόση αναστάτωση και ανησυχία στην κοινή γνώμη» για να προσθέσει «προχωράμε και σας διαβεβαιώνω ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζεται και ασκεί τα καθήκοντά του κάτω από αντίξοες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης . Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους στηρίξουμε».

Απαντώντας δε στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Καμίνη για τις δημόσιες εμφανίσεις συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ που μιλούσαν το προηγούμενο διάστημα για το έγκλημα είπε: «οι συνδικαλιστές δεν εκπροσωπούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΛΑΣ εκπροσωπείται από τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους τύπου. Είναι γενικότερο το θέμα των τοποθετήσεων συνδικαλιστικών φορέων και όχι αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, οφείλω όμως να πω ότι οι αναφορές των συνδικαλιστών αφορούν αυτούς και τις ενώσεις τους. Η ΕΛΑΣ έχει άλλη δουλειά και η ενημέρωση γίνεται θεσμικά από τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Βεβαίως, όταν υπάρχουν θέματα παραβίασης της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας τότε υπάρχουν οι διαδικασίες πειθαρχικές και δικαστικές».

Νωρίτερα ο κ. Καμίνας αφού απέδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛΑΣ για την επιχειρησιακή κατάληξη της υπόθεσης τονίζοντας την επιτυχία απόσπασης ομολογίας, παρατήρησε «Από επικοινωνιακή πλευρά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Να φροντίσετε στο μέλλον όταν υπάρχουν εγκλήματα που διαταράσσουν την κοινή γνώμη την σωστή της ενημέρωση. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και όχι συνδικαλιστές ή άλλες πηγές που πηγαινοέρχονται στα κανάλια χωρίς να έχουν δουλειά. Αυτά είναι δουλειά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ μέσα από τους επίσημους διαύλους. Καταλαβαίνω την πίεση που υπέστη το υπουργείο όμως η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλει αναθεώρηση της λογικής».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική