Πολιτική

Οικονόμου για Πολάκη: Η αντιπολίτευση κλιμάκωσε σταδιακά την πόλωση στη Βουλή με τακτικές που είχαμε να δούμε χρόνια

«Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία», είπε ο Οικονόμου για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη -«Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν το 2022», ανέφερε για τη πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τις πρακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά και γενικότερα το τελευταίο διάστημα οι οποίες οδηγούν σε πόλωση, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δε θα παρακολουθήσει την τακτική αυτή».

Εκτός της κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στο MEGA για το περιστατικό με τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, τη μάχη της χώρας με την πανδημία, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν στην Αττική Οδό την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία»

Σχολιάζοντας τη δολοφονία 19χρονου για οπαδικές διαφορές, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Είναι μια τραγική περίπτωση. Αποτελεί προτεραιότητα, μετά και από τις οδηγίες του πρωθυπουργού. Η αστυνομία πρέπει να βρει τους ενόχους. Έχουμε μια τραγική εξέλιξη που συνδέεται με οπαδικά. Το ποδόσφαιρο, τα αθλήματα πρέπει να είναι χαρά. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε ένα φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο. Πρέπει να μπουν αυστηρότερες ποινές. Ο Ποινικός Κώδικας το προηγούμενο διάστημα αυστηροποιήθηκε για όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία. Το ζήτημα είναι πώς θα δουλέψουμε όλοι σε επίπεδο νοοτροπίας, λογικής, συμπεριφοράς ώστε να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά. Πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτές οι συμπεριφορές, στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δημόσιο λόγο».

«Η αντιπολίτευση κλιμάκωσε σταδιακά την πόλωση στη Βουλή»

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Βουλή, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «Βλέπουμε την επιχειρούμενη πόλωση. Βλέπουμε τη συνειδητή επιλογή από την αξιωματική αντιπολίτευση να οδηγήσει τα πράγματα σε λογικές και καταστάσεις που είχαμε καμιά 10αριά χρόνια να ζήσουμε στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αποτέλεσε μια κορύφωση η προχθεσινή και η χθεσινή παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Αλλά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε την κορύφωση αυτής της κατάστασης. Υπάρχει μια αλυσίδα γεγονότων. Πριν πάει στη Βουλή και κάνει όσα έκανε ο κ. Πολάκης, υπήρχε το σαββατοκύριακο ένα επεισόδιο στο καφενείο της Βουλής με τον κ. Γεωργιάδη. Πριν από αυτά υπήρχαν αναρτήσεις, απειλές στη δικαιοσύνη, άρθρα και δηλώσεις για γκιλοτίνες».

«Ο πολωτικός και διχαστικός λόγος δεν κάνει καλό σε περιόδους αντιμετώπισης κρίσεων»

«Υπάρχει μια μεθοδική κλιμάκωση αυτού του πολωτικού και διχαστικού λόγου όλο το προηγούμενο διάστημα, με μια συμπεριφορά υβριστική. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να οδηγήσει την κουβέντα έξω από αυτό που αποτελεί το βασικό διακύβευμα της πολιτικής σε κάθε τόπο, το να προχωράει τα πράγματα. Είναι συνειδητή η επιλογή αυτή της αντιπολίτευσης να οδηγήσει σε εικόνες και καταστάσεις άλλων εποχών. Ο πολωτικός και διχαστικός λόγος δεν κάνει καλό σε περιόδους αντιμετώπισης κρίσεων. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνησή μας δε θα παρακολουθήσει την τακτική αυτή», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν το 2022»

Μιλώντας για τα της πανδημίας, και την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι «Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα το 2022. Πάνω από 12.500-13.000 υγειονομικοί έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ, έχει ενισχυθεί τα τελευταία δύο χρόνια το ΕΣΥ όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Σχολιάζοντας το τι θα γίνει αν οι αναστολές των υγειονομικών μετατραπούν σε απολύσεις, ο ίδιος είπε ότι «Πάντα οι υγειονομικοί έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο και να παραμείνουν στο σύστημα. Υπάρχουν ειδικότητες που υπάρχει μεγάλη έλλειψη, για αυτό γίνεται προσπάθεια με ιδιώτες γιατρούς. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γιατρών σε βασικές ειδικότητες στο ΕΣΥ, για αυτό και ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπόψιν του τα δεδομένα αυτά και να οργανωθεί όταν ξεφύγουμε από την μεγάλη πίεση της πανδημίας. Για την αναστολή λειτουργίας, οι υγειονομικοί ισχύει ότι πρέπει να έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις για να επιστρέψουν. Για το γενικό πληθυσμό ισχύει ότι αν δεν έχουμε κάνει και τις 3 δόσεις χάνουμε τα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων».

Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στα γραφεία της Αττικής Οδού

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις επιθέσεις με γκαζάκια που πραγματοποιήθηκαν από το Ρουβίκωνα.

«Δεν υπάρχει κανένα άβατο και η εικόνα από τέτοιου είδους ενέργειες βαίνει συνεχώς βελτιούμενη, με πολλή δουλειά βέβαια που πρέπει να γίνει ακόμα. Για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Αττικής Οδού και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έγιναν προσαγωγές. Ο Ποινικός Κώδικας έχει αυστηροποιηθεί σε διάφορα θέματα, ώστε να αποδίδεται η δικαιοσύνη με την αυστηρότητα που πρέπει σε τέτοιου είδους φαινόμενα», είπε.

«Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί μπορούν να ζητήσουν επιπλέον αποζημίωση από τις 2.000 ευρώ της Αττικής Οδού»

Μιλώντας, τέλος, για την κακοκαιρία, και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας στην Αττική Οδό, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Για τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, η Αττική Οδός έχει δεσμευτεί στο υπουργείο Υποδομών ότι θα καταθέσει τον οδικό χάρτη των αποζημιώσεων πολύ σύντομα. Τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν άμεσα. Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε, έμεινε ώρες εκεί. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διερεύνησης περαιτέρω ευθυνών της Αττικής Οδού. Η αποζημίωση των 2.000 ευρώ δε σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει και παραπάνω πράγματα. Για τις ευθύνες συνολικά του κρατικού μηχανισμού, δεν ανταπεξήλθε το επίπεδο συντονισμού εκεί που θα έπρεπε».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chlbv7yml45l-se)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική