23 Οκτωβρίου 2021

Οικονόμου για Τσίπρα και «χειραγώγηση ΜΜΕ»: Ας ανατρέξει στα βοσκοτόπια

Η Αυστρία του Κουρτς είναι μία «μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη», σημείωσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις με αφορμή την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς από τη θέση του καγκελαρίου της Αυστρίας.

Ο Αυστριακός ανακοίνωσε χθες ότι παραιτείται, προκειμένου να εκτονωθεί η κυβερνητική κρίση που ξέσπασε με αφορμή την έρευνα για διαφθορά στην οποία εμπλέκεται. Ο Κουρτς και συνεργάτες του κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να διασφαλίσουν την άνοδό του στην ηγεσία του κόμματός του και της χώρας με χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις και φιλικά δημοσιεύματα, με χρηματοδότηση από κρατικό χρήμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media αναρωτιέται αν είναι η Ελλάδα μία «μικρή Αυστρία του Κουρτς;» και επισημαίνει ότι «το πιθανότερο είναι ότι η Αυστρία του Κουρτς είναι μία «μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη» και του πλέγματος διαφθοράς που έχει δημιουργήσει γύρω του».

«Ένα είναι το βέβαιο. Το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ» έπρεπε δικαιωματικά να είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη και όχι στον κ. Κουρτς. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απλά προσπάθησε να τον αντιγράψει…» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον περασμένο Μάιο, ο (έως χθες) καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς βραβευόταν με το βραβείο «Ελευθερίας των…

Posted by Alexis Tsipras on Sunday, October 10, 2021

Η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ο οποίος σχολίασε: «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να φρεσκάρει τη μνήμη του για «στημένες» δημοσκοπήσεις του συνιστούμε να συμβουλευτεί τον κ. Βαξεβάνη και στη συνέχεια να ανατρέξει στα αποτελέσματα των εκλογών. Όσο για την χειραγώγηση αν θυμίζει κάτι η υπόθεση της Αυστρίας είναι τα βοσκοτόπια και τις υπόγειες διαδρομές των 3 εκατ. ευρώ για να στηθούν κανάλια και να εκδοθεί εφημερίδα», παραθέτοντας παλιότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Documento».Πολιτική