6 Ιουλίου 2022

Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν έχει αγοράσει ούτε χρησιμοποιεί το λογισμικό παρακολούθησης predator

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι στο κείμενο της Google ξεκαθαρίζεται πως πρόκειται για εκτίμηση (assess) και όχι βεβαιότητα πως η χώρα μας είναι ανάμεσα στις άλλες που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω λογισμικό

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τίτλο «Η Google διαψεύδει Μητσοτάκη: Κρατικές υπηρεσίες έχουν το λογισμικό παρακολούθησης ‘predator’».

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης». Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου, επισημαίνει ότι στο κείμενο της Google το οποίο επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζεται πως πρόκειται για εκτίμηση και όχι βεβαιότητα (assess) πως η χώρα μας είναι ανάμεσα στις άλλες που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω λογισμικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού.

Άλλωστε, το ίδιο το κείμενο μιλάει για εκτίμηση (assess), στις αναφορές στις διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων, η Ελλάδα και η Ισπανία. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης στη χώρα μας, με το συγκεκριμένο λογισμικό, έχουν επιληφθεί τόσο η Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπικουρούμενη από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας εντυπώσεων και αντιπολίτευσης, στο εσωτερικό της χώρας, με τέτοια μέσα δείχνει την απόγνωση όσων το επιχειρούν.Πολιτική