Πολιτική

Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει τη συμπεριφορά που θέλει ο Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις προκλητικές από μεριάς Τουρκίας δηλώσεις που έθεσαν στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα και την επιστολή που απέστειλε η Ελλάδα στον ΟΗΕ, με την οποία καταρρίπτει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μετά την ιστορική επίσκεψη στις ΗΠΑ, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός έστειλε και πάλι μήνυμα σε διεθνές επίπεδο πως η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά. 

«Μια Ελλάδα που διαχειρίζεται με σωφροσύνη τις μεγάλες κρίσεις, που στέκεται με αυτοπεποίθηση στις εξωτερικές προκλήσεις, που επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους γείτονες της με βάση το διεθνές δίκαιο και είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο στη Μαδρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «είμαστε πάντα σε διάθεση να συνομιλούμε με τους γείτονές μας, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Και σίγουρα δεν είναι προϋπόθεση η Ελλάδα να συμπεριφέρεται όπως επιθυμεί ο Ερντογάν. Η χώρα μας θα αναδεικνύει παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας».


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (26/5/22)

Σε ό,τι αφορά στην επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Μαρία Ζαχάροβα κατά της χώρας και του πρωθυπουργού, σχολίασε ότι «αυξάνεται ο κατάλογος όσων δυασρεστήθηκαν από την ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ωστόσο η χώρα μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δίκαιο,την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η Ρωσία στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη με την απρόκλητη επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα». 

Σχετικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας.«Τμηματικά παραδίδεται αμυντικό υλικό όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Πρόκειται για υλικό από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και δε θα λείψει από την εθνική μας άμυνα». 

Στο οικονομικό πεδίο, ο πρωθυπουργός είχε σειρά επαφών με επικεφαλής παγκόσμιως κολοσσών. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του Φόρουμ του Νταβός μίλησε για το «ελληνικό θαύμα που κανένας δεν περίμενε». 

Τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από τους συνομιλητές του επισημάνθηκαν τα πλεονεκτήματα που κάνουν την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, όπως η ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα, η ανάδειξη των start up, η στρατηγική θέση της χώρας μας, η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και η πρόοδος στην ψηφιοποίηση του κράτους. 

Μείζονος σημασίας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη μεταρρύθμιση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή, με ένραξη την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για ένα εργαλείο για την προστασία των εργαζομένων και την κατάργηση της μαύρης εργασίας, επισήμανε. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική