29 Σεπτεμβρίου 2022

Οικονόμου: Με όρους θεάματος η αποχώρηση «αγκαλιά» ΣΥΡΙΖΑ-Ανδρουλάκη από την εξεταστική

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποχωρήσουν από τη σημερινή (8/9) συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής που καλείται να ερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε μετά από σχετική ερώτηση «ο πρωθυπουργός μίλησε με μεγαλη λεπτομέρεια και μετά την αποκάλυψη της νόμιμης επισύνδευσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και στη Βουλή. Εκείνο που αναδεικνύεται από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι η επιλογή τους να προσεγγίσουν το ζήτημα αυτό με όρους θεάματος και δημιουργίας εντυπώσεων και όχι αποσαφήνισης της κατάστασης και προτάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διόρθωση παθογενειών».

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για το μέχρι πότε θα συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και απάντησε ότι «όσο διατηρεί η κρίση στην ενέργεια, στήριξη θα έχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το σχέδιο θα προσαρμόζεται δυναμικά». Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα από ένα γενναίο προγράμμα επιδότησης της θέρμανσης να παρέχει στήγριξη σε μεγαλύτερο μέγεθος και περίμετρο».

Όσον αφορά τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην πρόταση για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ότι «εμείς έχουμε ταχθεί από την αρχή υπέρ της επιβολής πλαφόν στην πώληση χονδρικής όλους του φυσικού αερίου και έχουμε ταχθεί υπερ της αποσύνδεσης της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος» προσθέτοντας ότι «τα μέτρα πρέπει να έχουν περισσότερα ωφέλη και όχι προβλήματα σε εμάς που τα εφαρμόζουμε».

Σχετικά με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ένα εργαλείο και όχι αυτοσκοπός, ένα εργαλείο αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης για να την μετουσιώνει με τον καλύτερο τρόπο για την κοινωνία και την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα απαντήσει στο ζήτημα αυτό και θα κλείσει οριστικά το θέμα. Ας μην σπεύδει κανείς να προκαταβάλει τις απόψεις του προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις τουρκικές προκλήσεις ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «οφείλουμε να παρακολουθούμε με προσοχή όσα γίνονται στην απέναντι πλευρά με νηφαλιότητα. Η Τουρκία είναι επίμονη στη διαδικασία διαστρέβλωσης του δικαίου και της πραγματικότηατς αλλά και αδιέξοδη. Σε αυτό έχει συμβάλει η αποτελεμσματική και άμεση αποδόμηση των ανύποστατων ισχυρισμών από την ελληνική διπλωματία. Εμείς ανυποχώρητοι στα εθνικά δίκαια εξακολουθούμε να παραμένουμε παράγοντα σταθερότητας».Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα