3 Δεκεμβρίου 2022

Οικονόμου: Ο Τσίπρας καθοδηγείται από αντιπολιτευτικό μένος και ολοκληρωτικές αντιλήψεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση – Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει ότι «η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη για την έξοδο από τον διαρκή εφιάλτη»

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της πανδημίας παγκοσμίως, «το αντιπολιτευτικό μένος και οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις οδηγούν τον κ. Τσίπρα. Λασπολογεί, υβρίζει, αμφισβητεί ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία», ενώ πρόσθεσε ότι όσα λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «είναι μονίμως κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων της περίστασης και των προσδοκιών της κοινωνίας».

Επικαλούμενος τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «από την ιστορία του κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί». «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση. Η Κυβέρνηση επενδύει σε πράξεις και παράγει έργο. Κάθε άλλη σύγκριση περιττεύει», κατέληξε.

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας παγκοσμίως, το αντιπολιτευτικό μένος και οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις οδηγούν τον κ. Τσίπρα. Λασπολογεί, υβρίζει, αμφισβητεί ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία.

Ομως όσα λέει είναι μονίμως κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων της περίστασης και των προσδοκιών της κοινωνίας.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα αν από την αρχή της πανδημίας είχαμε ακούσει τον κ. Τσίπρα, ειδικά σε όσα κατά καιρούς έλεγε για τον εμβολιασμό και την εκπαίδευση.

Από την ιστορία του κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, ειδικά σε έναν τόπο που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση. Η Κυβέρνηση επενδύει σε πράξεις και παράγει έργο. Κάθε άλλη σύγκριση περιττεύει.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «μεγάλη ατυχία για τη χώρα» και «παράλληλη πανδημία», επισημαίνοντας ότι «η
πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη για την έξοδο από τον διαρκή εφιάλτη».Πολιτική