Πολιτική

Οικονόμου: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για Παπαθανάση, εκτός ψηφοδελτίων Σπυράκη, Νικολάου, Χειμάρας

Η Νέα Δημοκρατία ζητεί ισχυρή εντολή με ένα αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις και «που σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μία κυβέρνηση που θα εμπεδώσει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά…», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι πολίτες, στις κάλπες θα απαντήσουν για το πώς θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

«Εμείς ζητάμε μία καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας», τόνισε. «Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε τόσες εξωγενείς κρίσεις, όσες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρά όλα αυτά, η κυβέρνηση τήρησε τη συμφωνία αλήθειας που είχε υπογράψει με τους πολίτες…», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του κ. Παπαθανάση και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι στις περιπτώσεις της κ. Σπυράκη, της κ. Νικολάου και του κ. Χειμάρα το θέμα έχει κλείσει.

Για τον κ. Ραγκούση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ερωτήματα σοβαρά που πρέπει να απαντηθούν. «Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιο δάνειο από τον οργανισμό εργατικής κατοικίας, για να φτιάχνει σπίτι με πισίνα», σχολίασε.

Επιπροσθέτως, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε για το ίδιο ζήτημα πως «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινη και πεντακάθαρη, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική της χώρας η νάρκη της απλής αναλογικής. Εμείς, πηγαίνοντας προς τις εκλογές αυτές αναδεικνύουμε τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους. Αυτή είναι η καθοριστική κάλπη των εκλογών. Είναι η κάλπη, στην οποία οι Έλληνες πολίτες συγκρίνοντας τετραετίες και Πρωθυπουργούς, προτάσεις για το μέλλον της χώρας, θα τοποθετηθούν για πώς θέλουν να ζήσουν την επόμενη περίοδο, αυτοί και τα παιδιά τους.

Εμείς ζητάμε μια καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, τόσο ισχυρής ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει Κυβέρνηση συμπαγής, σταθερή, με καθαρό προσανατολισμό που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.

Για όλα τα υπόλοιπα, μην ρωτάτε εμάς. Για όλα τα υπόλοιπα, ρωτήστε εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική, που πασχίζουν να αναζητήσουν σχήματα ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή, χωρίς να λένε τι εννοούν, ποια είναι τα κομμάτια της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Οι μισοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί προσπαθούν να πουν ότι δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, λένε ότι δεν συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός του κ. Τσίπρα Πρωθυπουργού, οι άλλοι αυτοπροτείνονται και λένε, ο κ. Ανδρουλάκης, είμαι και εγώ για Πρωθυπουργός.

Μη ρωτάτε τη Νέα Δημοκρατία για αυτό. Ρωτήστε εκείνους και άμα βγάλετε άκρη, ελάτε και πείτε μας και εμάς».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική