5 Δεκεμβρίου 2022

Οικονόμου σε Τσίπρα: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια και ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Ο κ. Τσίπρας  συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σειρά ενεργειών της κυβέρνησης για την καλύτερη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παραθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

«Η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης» τονίζει ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που μεγάλωσαν τον στόλο εν μέσω πανδημίας.

Στον τομέα των λεωφορείων, από 850 λεωφορεία που παρέλαβε, σήμερα διαθέτουμε 1.320, με στόχο το πρώτο εξάμηνο του 2022 να αυξηθούν σε 1.500, ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τον διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Αύξηση των συρμών υπήρξε και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, ενώ ενέργειες έγιναν και για το ΤΡΑΜ, όπου επαναλειτούργησε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστάθηκε η λειτουργία μέχρι το Φάληρο και ξεκίνησε η λειτουργία στον Πειραιά, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μειώθηκε στο 1,20 ευρώ.

«Η κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν τον στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1320, στοχεύοντας στα 1500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε ήδη 3800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ, επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στο Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει.Πολιτική