29 Σεπτεμβρίου 2022

Οικονόμου: Στον ΣΥΡΙΖΑ στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίστηκε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε υποκλοπές και άλλων πολιτικών προσώπων, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ανάρτησή του στο Twitter, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης μιας ξεκάθαρης δήλωσης ή, κατά την πάγια τακτική τους, διαστρεβλώνουν».

Σημειώνεται πως νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα». Πιο συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου ανέφερε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι “δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ’ αυτού, κ. Δημητριάδη.

Βολικό ακούγεται, αλλά ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη.

Τέλος, από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

Πήρε κάποια απάντηση; Και αν ναι, ποια ήταν αυτή; Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο».Πολιτική