29 Μαΐου 2020

Όλγα Κεφαλογιάννη: Αδιανόητη η συζήτηση περί χρηματισμού βουλευτών

2a101fa5bd0434d981da460d1cbbd481_LΘεσμική διολίσθηση της αντιπολίτευσης “βλέπει” η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών περί χρηματισμού βουλευτών και μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι δηλώσεις “κάθε άλλο παρά κουβέντες πολιτικές σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι” και χαρακτήρισε “αδιανόητη” την σχετική συζήτηση που άνοιξε αλλά και “ιδιαίτερα προσβλητική για το σύνολο των βουλευτών και των πολιτών της χώρας”.

Είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η συζήτηση “ρίχνει νερό στον μύλο των εχθρών της δημοκρατίας” και πως όσο πιο γρήγορα τελειώνει “τόσο καλύτερα”.

Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας επισήμανε με έμφαση ότι το Σύνταγμα προβλέπει να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και πως αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρώσει μια κυβέρνηση το έργο της.

Υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι στο παρελθόν ο πολιτικός κόσμος έχει φερθεί με πολιτική ανωριμότητα δεν σημαίνει ότι “ειδικά σε αυτές τις πιο κρίσιμες καταστάσεις” πρέπει να συμβεί το ίδιο.

Σχετικά με την άνοδο των spread και την πτώση του δείκτη του χρηματιστηρίου, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι “τα μακροοικονομικά μεγάθη της οικονομίας έχουν βελτιωθεί” κάτι που και οι εταίροι αντιλαμβάνονται αλλά και πως αυτό αποτελεί “απόδειξη του πόσο αμείλικτη είναι η αγορά”.

“Μόνο με μια υπόνοια ή τοποθέτηση της αντιπολίτευση σε σχέση με το πως ενδεχομένως θα διαχειριστεί τα θέματα εάν και εφόσον, βλέπετε ποια είναι η αντίδραση των αγορών”, είπε και στάθηκε στη σημασία να αντιληφθεί η αντιπολίτευση ότι “το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό”.

Ανέφερε ότι το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα και την υποχρέωση για εύρεση εθνικής συναίνεσης αναφορικά με την εκλογή ΠτΔ.

“Τι καλύτερο από αυτή τη φάση να δείξουμε πολιτική ωριμότητα, σεβασμό στο Σύνταγμα και στους θεσμούς που εμείς οι ίδιοι έχουμε θεσπίσει;”, αναρωτήθηκε.Πολιτική