22 Οκτωβρίου 2020

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συμφωνία ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

olga-kefalogianni-arxeiouΤην ανάγκη για άμεση επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους εξέφρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Αγορά».

«Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία άμεσα. Τώρα. Δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο. Αλλιώς θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα της ρήξης με τους εταίρους» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, ο οποία στρέφεται κατά της αύξηση των φόρων και επιχειρηματολογεί ότι αντίθετα η μείωσή τους σε τομείς όπως ο τουρισμός έχει συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε ερώτηση, εάν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή ένα δημοψήφισμα θα βοηθούσε στην άρση ενδεχόμενου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, η κα. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή της σε προσφυγή στις κάλπες ή σε δημοψήφισμα και τάχθηκε υπέρ μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

«Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δεν θέλουν, θα πρέπει να μας το πουν. Να ομολογήσουν την αδυναμία τους στον ελληνικό λαό. Και θα βρεθεί λύση. Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», τόνισε.

Όσο για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία σημείωσε πως ναι μεν πρέπει να γίνει για το καλό της χώρας, αλλά «οφείλουμε να ασκήσουμε σφοδρή κριτική σε μέτρα, για παράδειγμα, φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, που γονατίζουν τη μεσαία τάξη».Πολιτική