3 Αυγούστου 2021

Όλγα Kεφαλογιάννη social για την Αθήνα και τον Τουρισμό

kefalogiannhΜια πρωτότυπη καμπάνια προβολής του απολογιστικού της έργου στα 2 και πλέον χρόνια της θητείας της, παρουσιάζει μέρα με τη μέρα η Ολγα Κεφαλογιάννη μέσα από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την τιτλοφόρηση της καμπάνιας της #‎TourismGR12_14‬ ‪#‎Olga2015‬ η Υπουργός Τουρισμού προβάλλει και ενημερώνει τους πολίτες του διαδικτύου για το έργο του Υπουργείου Τουρισμού με κατανεμημένο τον απολογισμό σε τρεις βασικές ενότητες:

1. Κάναμε παρεμβάσεις και φέραμε αποτελέσματα σε Αναπτυξιακό & Επικοινωνιακό Επίπεδο

2. Κάναμε παρεμβάσεις και φέραμε αποτελέσματα σε Θεσμικό & Νομοθετικό Επίπεδο

4. Νέες πρωτοβουλίες Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού 2015-2020

Και επειδή τα λόγια πολλές φορές δεν είναι αρκετά, η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν παραλείπει να εμπλουτίζει την καμπάνια με πίνακες αριθμών, που προβάλλονται με έξυπνο και εύληπτο τρόπο.

Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε σε post της, μέρος της καμπάνιας είναι, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον και αποτελείται από στόχους και παρεμβάσεις.

8 Στρατηγικοί Στόχοι

1. Η αλλαγή του παραδοσιακού μοντέλου «Ήλιος – Θάλασσα», με παράλληλη χρονική διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και αύξηση του ποσοστού τουριστών υψηλού εισοδήματος.

2. Ο εμπλουτισμός του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος και ανάδειξη νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

3. Η ανάδειξη της στρατηγικής σχέσης με τους τομείς του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.

4. Η διαμόρφωση φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος με υποστήριξη Σύνθετων και Οργανωμένων Τουριστικών Επενδύσεων.

5. Η υλοποίηση στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό έργων υποδομής.

6. Η ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού σε κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας.

7. Η βελτίωση του υφιστάμενου τουριστικού δυναμικού μέσω παρεμβάσεων για απόσυρση παλαιών και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών καταλυμάτων.

8. Η προώθηση των συνεργειών των τουριστικών επιχειρήσεων, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων.

7 Τομείς Παρέμβασης

– Υποδομές αξιοποίησης και παράλληλης προστασίας των «τουριστικών» φυσικών πόρων
– Σημαντικές παρεμβάσεις σε αναγκαίες για την τουριστική ανάπτυξη υποδομές της χώρας.
– Υποδομές και Δράσεις ενίσχυσης Δικτύων για τις Ειδικές μορφές Τουρισμού
– Δράσεις Ενίσχυσης των επιχειρήσεων
– Δράσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού
– Χωρικά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υποδομών και δράσεων
– Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις και δράσεις ενίσχυσης της διαχειριστικής ικανότητας

Από αυτά ξεχωρίσαμε τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού
Δράσεις Ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Στοχευμένη ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Επενδύσεις σε ειδικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης όπως:

• Επενδυτικά Σχέδια ανάπτυξης θαλάσσιου, ιατρικού, ιαματικού τουρισμού, οικοτουρισμού, αθλητικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, θρησκευτικού, αγροτικού, αθλητικού.

• Επενδυτικά σχέδια αναβάθμισης υποδομών μαρίνων και τουριστικών λιμένων.

• Επενδυτικά σχέδια αποκατάστασης διατηρητέων κτισμάτων.

Δράσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού

• Καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

• Προγράμματα ενίσχυσης της εκπαίδευσης και απόκτησης δεξιοτήτων, βελτίωσης της ποιότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ενίσχυση του συστήματος Μαθητείας.

Στα social media και με τους πολίτες της Αθήνας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχίζει ακούραστη τις επισκέψεις της στις περιοχές της Αθήνας, στα Πετράλωνα, στο Βοτανικό, στον Κολωνό, οπου συναντά πολίτες των περιοχών που φωτογραφίζονται με την Υπουργό με μεγάλα χαμόγελα και ευχές για μεγαλύτερη επιτυχία.

Η Όλγα παρουσιάζει έργο, συναντά πολίτες και παρεμβαίνει πολιτικά

Η Ολγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και συναντήθηκε με γυναίκες του σώματος, με τις οποίες ανάρτησε και φωτογραφία, σημειώνοντας τη δυναμικότητα και ικανότητά τους. Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σχετικά με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί φασιστικών πυρήνων στην Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί το δημοκρατικό φρόνημα του Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί το Σύνταγμα, τους Νόμους, και κυρίως τους πολίτες της χώρας. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες της τελευταίας περιόδου, συνεχίζει να υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας, όταν χρειάζεται, ακόμα και την ίδια του την ζωή. Λυπάμαι πολύ που κάποιοι δείχνουν να μην τα σέβονται αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωσή της αναρτήθηκε παντού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρήκε ανταπόκριση από εκατοντάδες χρήστες που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα ασφάλειας αλλά και το δύσκολο έργο των αστυνομικών.Πολιτική