21 Φεβρουαρίου 2020

«ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ» για τις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις ΕΚΟ

e38fb1d1f83de43e8d9faa2c09e98b5f.0Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στα Γραφεία του Κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Μοσχάτο, πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια των ΕΚΟ υπό την νέα ηγεσία της Γραμματείας με Γραμματέα τον Νίκο Παγώνη και τους Αναπληρωτές Γραμματείς Χρήστο Μπιτουλιώτη, όπου είναι και Υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και τους Βαγγέλης Ρίζος, Ασπασία Αντωνοπούλου, Θανάση Νικολόπουλο και Γρηγόρη Σαμπάνη. Περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι Επαγγελματικών και Κοινωνικών Οργανώσεων της ΝΔ έδωσαν δυναμικό παρόν με στόχο τον συντονισμό των δράσεων αλλά και για να μπουν σε ένα γόνιμο διάλογο για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τις ΕΚΟ.

Ο Γραμματέας Νίκος Παγώνης στην ομιλία του ανέφερε πως η περίοδος της κρίσης μας δίδαξε πολλά με σημαντικότερο πως ο «τροχός» γυρίζει και ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στην θέση του άλλου ανά πάσα στιγμή. Επεσήμανε πως αποτελούμε μέλη μιας πολιτικής οικογένειας με κοινούς στόχους και διαφορετικά κοινωνικά ερείσματα. Οι ΕΚΟ δημιουργήθηκαν σε δύσκολους καιρούς που στην παράταξη «έδωσαν» χωρίς να «πάρουν» και συνθέτουν μαζί με άλλες γραμματείες την βάση του οικοδομήματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

3d75d7e0882e89236d2c312a9ebbcd3c.0

Στην συνέχεια ο αναπληρωτής Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με τον Γιώργο Πατούλη, Χρήστος Μπιτουλιώτης τοποθετήθηκε και επεσήμανε πως η πρωτοφανής σε όγκο σημερινή ολομέλεια των ΕΚΟ είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς και καθημερινής συνεργασίας της σημερινής γραμματείας με την κάθε ειδική κομματική οργάνωση ξεχωριστά. Τόνισε πως για πολλά χρόνια οι ΕΚΟ ήταν ανενεργές δυστυχώς και επανασυστάθηκαν από τον σημερινό Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη αρχικά δίνοντας την εντολή επαναδραστηριοποίησής τους στον τοπικό Γραμματέα και υποψήφιο βουλευτή Νοτίου Τομέα Βασίλη Σπανάκη αρχικά και στην συνέχεια από την 1η Φεβρουαρίουστον Νίκο Παγώνη και στους αναπληρωτές του. Ο Χρήστος Μπιτουλιώτης χαρακτηριστικά είπε πώς σαφώς το νέο ξεκίνημα είναι σημαντικό, ανέφερε δε, πως ο θεσμικός ρόλος των ΕΚΟ είναι η αναβάθμιση των δράσεων εντός των επαγγελματικών χώρων, η καταγραφή των κλαδικών προβλημάτων και η προώθησής τους προς την γραμματεία των ΕΚΟ. Τέλος, πρότεινε την συνεργασία της γραμματείας με την γραμματεία στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος του κόμματος, έτσι ώστε τα κλαδικά ζητήματα να φιλτραριστούν από τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και να προωθηθούν μπαίνοντας στο πρόγραμμα Υλοποίησης του Κυβερνητικού Έργου.Πολιτική