26 Μαΐου 2022

Η ομιλία Κυρανάκη κέρδισε το χειροκρότημα των φοιτητών

Μια από τις ομιλίες που κατάφερε να ξεχωρίσει στο 14ο συνέδριο της ΝΔ ήταν αυτή του Βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος αν και με σχεδόν κλειστή φωνή, κέντρισε το ενδιαφέρον των ακροατών στον συνεδριακό χώρο του Metropolitan Expo.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην αίθουσα ήταν η αναφορά του στην στιγμή που “γεννιέται” ένας Νεοδημοκράτης. Αυτή η στιγμή δεν είναι άλλη από την πρώτη του επαφή με το Ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο αντικρίζοντας τα στέκια, τις καταλήψεις και την φθορά της δημόσιας περιουσίας σε έναν χώρο που θα έπρεπε να υπάρχει άσυλο ιδεών και όχι ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών. Η στιγμή που βλέπεις αυτά τα πράγματα και αποφασίζεις ότι δεν ταιριάζουν στο πανεπιστήμιο που οραματίζεσαι και αξίζει σε εσένα και τις επόμενες γενιές και παλεύεις για να το αλλάξεις είναι η ιδεολογική αφετηρία της πλειοψηφίας των Νεοδημοκρατών σε όλη την Ελλάδα. 

Στην ομιλία του ο Βουλευτής κατέθεσε την πρόταση του για ένα πρότυπο δημόσιο πανεπιστήμιο που θα ανταγωνίζεται τα καλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού. Στο πλαίσιο λοιπόν της θεματικής της παιδείας και των πολιτικών για τους νέους ο κ. Κυρανάκης επαναδιατύπωσε την θέση του για την δημιουργία πανεπιστημίων που θα είναι απαλλαγμένα από τις τωρινές χρόνιες παθογένειες ενώ δεν δίστασε να επισημάνει την σκληρότερη δουλειά που απαιτείται προκειμένου να αποδώσουν καρπούς οι έως τώρα νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της ΝΔ για εξυγίανση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. 

Το δημόσιο πανεπιστήμιο αυτό θα λειτουργεί ξεχωριστά και αυτόνομα. Σε δικές του εγκαταστάσεις, μακριά από αστικό κέντρο, με ελεγχόμενη είσοδο, φύλαξη και κάμερες. Χωρίς στέκια, χωρίς παρατάξεις, χωρίς αφίσες και συνθήματα σε τοίχους. Με προγράμματα σπουδών που θα σχεδιαστούν με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας της επόμενης δεκαετίας και τα περιζήτητα επαγγέλματα του 2030. Ένα πανεπιστήμιο που θα σταματήσει να παράγει ανέργους.

Η ομιλία αυτή του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, έγινε θέμα συζήτησης για αρκετή ώρα εντός και εκτός αιθούσης και κατάφερε να αποσπάσει το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων καταφέρνοντας να ξεχωρίσει την δεύτερη μέρα του συνεδρίου που ήταν και η μέρα με τις περισσότερες ομιλίες συνέδρων στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.Πολιτική