7 Φεβρουαρίου 2023

ΟΝΝΕΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ και της ανεργίας: «Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ»

«Η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας αποτυπώνεται στην ελληνική εργασιακή πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat το ποσοστό ανεργίας σημείωσε πτώση από 13,3% στο 12,7%. Ειδικότερα, η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά 6,5% σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο. Τη διαμόρφωση των νέων εργασιακών δεδομένων συμπληρώνει η νέα πρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Μαΐου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ, στην οποία σημειώνεται:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα σε μια ακόμη πραγματοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων σχετικά με την μείωση της φορολογίας, καθώς με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, γεγονός που ισοδυναμεί με την ελάφρυνση της φορολόγησης ακινήτων κατά 30%.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, καθώς παρά την παγκόσμια πληθωριστική κρίση και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, η εικόνα καταστροφής του 2018 έχει αντιστραφεί πλήρως. Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στα απτά αποτελέσματα μιας οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θέτει στο επίκεντρο τη μεσαία τάξη και τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης».Πολιτική