Πολιτική

ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ: Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση Πανελλαδικής Αιμοδοσίας

Μαζική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα στην Πανελλαδική δράση Αιμοδοσίας που διοργάνωσαν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η δράση αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του τέως Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Βασίλη Τοκάκη, που πριν μερικούς μήνες έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνουν μια δράση αιμοδοσίας κάθε έξι μήνες προκειμένου να συμβάλλουν στην ανανέωση των αποθεμάτων αίματος, που τον τελευταίο καιρό μειώθηκαν σημαντικά, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εκατοντάδες νέοι σε πάνω από 30 σημεία σε όλη την Ελλάδα, επί μια εβδομάδα βρέθηκαν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος της ΟΝΝΕΔ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Δίνοντας αίμα για συνανθρώπους μας κάθε έξι μήνες, στην ΟΝΝΕΔ ξέρουμε ότι κάθε αιμοδοσία είναι σημαντική.

Η τωρινή ήταν ξεχωριστή γιατί είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βασίλη Τοκάκη.

Το παράδειγμά του θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όλους μας. Δίνουμε αίμα και δέκα λεπτά απ’ το χρόνο μας για να σώσουμε μια ζωή. Το χρωστάμε στον αγώνα του Βασίλη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική