Πολιτική

ΟΝΝΕΔ: Στελέχη της συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ την Τρίτη (11/10), στις Βρυξέλλες.

Αρχικά, στο πλαίσιο της συνάντησης, που διεξήχθη κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μεϊμαράκη, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον ίδιο στις εγκαταστάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Στην συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης ανέλυσε στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και το πώς αυτές εκφράζονται στο σημερινό περιβάλλον των έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και ανατροπών. Τόνισε, ακόμη, πως η ΟΝΝΕΔ είναι μία διοργάνωση δραστήρια και εξωστρεφής και πως μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.


onned__34_

Kατά τη δεύτερη μέρα παρουσίας της στις Βρυξέλλες, η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η συνεισφορά του απόδημου ελληνισμού στην ανάπτυξη της Ελλάδας». Η εκδήλωση, που διεξήχθη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα Κεντρικά Γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Νέοι ομογενείς απο διάφορες πόλεις του εξωτερικού, αλλά και στελέχη της ΟΝΝΕΔ Βρυξελλών, Λουξεμβούργου και Βερολίνου κατέκλυσαν το χώρο, δημιουργώντας ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και, αφού εξέφρασααν τις απορίες και τις απόψεις τους για τις διεθνείς συνθήκες και εξελίξεις, διεξήγαγαν παραγωγικό και εποικοδομητικό διάλογο με τους ομιλητές.


onned__10_


onned__11_

Κεντρικοί Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Θανάσης Μπακόλας οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, στάθηκαν ιδιαίτερα στις αυξημένες προοπτικές της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα, στην εμβληματική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της ψήφου των πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό και φυσικά στο ρόλο και τη συνεισφορά της ελληνικής ομογένειας στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Υπεύθυνος Οργανώσεων του Εξωτερικού και Ελλήνων της Διασποράς της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Ψύχας.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και κ. Μαρία Σπυράκη, καθώς και η πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Βρυξελλών Γεωργία Διαμαντοπούλου.


onned__18_


onned__19_


onned__20_


onned__21_

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική