Πολιτική

ΟΝΝΕΔ: Το project2030.gr Youth Forum έρχεται να συνθέσει το μέλλον της χώρας μέσα από τους νέους

«Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030; Θα μοιάζει με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της επόμενης δεκαετίας;» – Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο συνέδριο – Δείτε βίντεο

Ένα forum νέων προανήγγειλε η ΟΝΝΕΔ η οποία στοχεύει να δημιουργήσει ένα κανάλι επικοινωνίας με νέους από ολόκληρη την Ελλάδα προβάλλοντας τις ιστορίες τους με σκοπό για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας μετά την πανδημία.

Το Project 2030gr όπως ονομάστηκε το εγχείρημα έχει σκοπό να αναδείξει ιστορίες νέων επαγγελματιών, που πέτυχαν στον τομέα τους, από τον ιδιοκτήτη μιας οικογενειακής επιχείρησης μέχρι το δημιουργό μιας start up εταιρείας.

Το μήνυμα που περνάει η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας μέσα από αυτό της το εγχείρημα είναι ότι οι νέοι 20 και 30 ετών συνθέτουν και διαμορφώνουν την Ελλάδα του 2030.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Το project2030.gr θέλει να δείξει πως θα πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα του 2030 οι νέοι 20 και30 χρονών. Ο εκπρόσωποι της πιο καταρτισμένης και πιο δημιουργικής γενιάς. Το Youth Forum που διοργανώνουμε είναι μια συνάντηση νέων, η οποία φιλοδοξούμε να μπορεί τόσο να αναδείξει τις ιστορίες και τις επιτυχίες νέων Ελλήνων αλλά και μέσα από αυτές τις ιστορίες να δημιουργήσει το μέλλον και να φέρει αλλαγές που θα βοηθούν τη νέα γενιά να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Δεν είναι ένα συνέδριο για νέες τεχνολογίες, ψηφιακές δεξιότητες που θα γίνει μια φορά αλλά ένα διαρκές meeting point διαφορετικών ανθρώπων, από τους οποίους θα αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες. Θα ακούσουμε νέους από κάθε επαγγελματική κατηγορία, από τον ιδιοκτήτη μιας οικογενειακής επιχείρησης που εξελίχθηκε μέχρι και τον εμπνευστή μιας start-up που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κατέκτησε τον κόσμο. Και δεν θα τους δούμε μόνο μια φορά. Στόχος του YouthForum αυτού είναι μέσα από μια διαρκή επικοινωνία και επαφή με τους νέους να θέσει τα θεμέλια για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας, να γίνει ένα σημείοαναφοράς. Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει το project2030.gr: να συνθέσει το μέλλον της χώρας μέσα από τους νέους».

Έρχεται… το project2030.gr powered by ΟΝΝΕΔ

  • Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030;
  • Θα μοιάζει με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα;
  • Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της επόμενης δεκαετίας;
  • Πώς θα δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα μας;
  • Πώς οι νέοι θα αποκτήσουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν;
  • Πώς τα κατάφεραν νέοι 20 και 30 ετών να γίνουν πρωταγωνιστές ο καθένας στον τομέα του;

Αυτές είναι οι απαντήσεις που θα επιχειρήσει να δώσει το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 το πρώτο project2030.grYouth Forum powered by ΟΝΝΕΔ.

ΟΝΝΕΔ: Τι είναι όμως το project2030.gr;

Είναι ένα δείγμα του πως όταν έχεις πείσμα, όρεξη, γνώσεις και κυρίως ευκαιρίες μπορείς να εξελιχθείς, να δημιουργήσεις να χτίσεις μέσα και έξω από τη χώρα σου ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο και για σένα και για τον κόσμο γύρω σου.

Αυτούς τους ανθρώπους θα γνωρίσουμε στο project2030.gr και εκείνοι θα μοιραστούν μαζί μας σε πολλές διαφορετικές συζητήσεις τις δικές τους ιστορίες και το πώς κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Οι φιλοδοξίες και οι προσδοκίες της νέας γενιάς κάθε άλλο παρά στάσιμες έμειναν όλη αυτή την περίοδο. Μετά από μια δεκαετή κρίση που στοίχισε στην οικονομία και την παραγωγικότητα των νέων και παρά το προσωρινό πάγωμα που προκάλεσε η πανδημία, οι νέοι βρήκαν το βηματισμό τους και ήρθε η ώρα να διαμορφώσουν τη νέα κανονικότητα, όπως αυτοί την οραματίζονται.

Το project2030.gr αποτελεί ένα δυναμικό οργανισμό, όπου νέοι και νέες θα συναντιούνται μιλώντας για την επαγγελματική τους καθημερινότητα, για όσα θέλουν να πετύχουν, για την έμπνευση και την προσήλωσή τους. Το project2030.gr Youth Forum είναι ένας διαρκής ζωντανός οργανισμός στον οποίο η εμπειρία κάθε νέου θα αποτελεί ένα κομμάτι στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας και σε αυτή την εθνική προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν μπορεί να μείνει εκτός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική