28 Ιανουαρίου 2023

Οπαδική βία: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάζει από τη σύσκεψη του υπουργείου Αθλητισμού -Αυγενάκης: «Έχετε αλλάξει γήπεδο με τον Πολάκη»

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Αθλητισμού, Θάνος Μωραϊτης, υποστήριξε ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη «θα πάνε για καφέ»

Απών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιεί το υπουργείο Αθλητισμού αύριο Πέμπτη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Αθλητισμού, Θάνος Μωραϊτης, υποστήριξε ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη «θα πάνε για καφέ» προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο όπου θα υπάρξει θεσμικά ευρεία διαβούλευση. Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι το υπουργείο ίσως επιχειρεί να αντικαταστήσει την θεσμική διαβούλευση με άτυπες συσκέψεις.

«Απέναντι σε αυτή τη διαβούλευση του κ. Αυγενάκη, εμείς δεν θα είμαστε εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού: «εχετε αλλάξει γήπεδο με τον Πολάκη και τρέχετε όλοι! Η κοινωνία βλέπει και κρίνει και σας έχει κατατάξει εκεί που σας έχει κατατάξει. θεωρώ ότι η βία δεν έχει χρώμα και οπαδικά χαρακτηριστικά ακόμα και αν δεν θελήσετε να συμμετέχετε στο διάλογο αν έχετε στο συρτάρι σας προτάσεις να τις καταθέσετε! Αλλά από μεγαλοστομίες και ωραίες κουβέντες έχουμε χορτάσει! Παίξτε όπου θέλετε και σε όποιο γήπεδο θέλετε».

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει εξαντλητική διαβούλευση στην Βουλή για το επικείμενο νομοσχέδιο.Πολιτική