15 Ιουλίου 2020

Οργή και καταδίκη για την επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη

«Δεν φοβόμαστε» το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης παρά τις απειλές «ξέρουμε τα σπίτια σας» του Ρουβίκωνα – Καμία καταδίκη ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ξέρουμε τα σπίτια σας». Με αυτή την φράση, μέσω μακροσκελούς ανάρτησης σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ακολουθώντας την πάγια τακτική εφόδου, μέλη του προκάλεσαν υλικές φθορές στην πρόσοψη της οικίας. Πρόκειται για μία κίνηση ψυχολογικού πολέμου και συμβολικής αξίας, που έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα φόβου στο πολιτικό σύστημα και ειδικά στους κυβερνώντες, μέσω διαδοχικών επιθέσεων.

Εκτός από επιδρομές σε πρεσβείες, καταστήματα, δημαρχεία, πολιτικά γραφεία και άλλους στόχους, ο Ρουβίκωνας επιλέγει να επιτεθεί στο σπίτι ενός πολιτικού προσώπου, ημέρα Κυριακής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, όταν στο σπίτι βρίσκονται μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί πέντε ετών.

Η επιδρομή αυτή έρχεται μετά την δήλωση ηγετικού στελέχους της «αναρχικής συλλογικότητας», το οποίο ανέφερε ως «σοκ και δέος» την πρόσφατη δράση της αστυνομίας «με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας παράλυση». Λίγες ώρες μετά την «παρέμβαση» έξω από το σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη, έριξαν μπογιές και στο δημαρχείο Βύρωνα, στρέφοντας τα πυρά τους κατά του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη.

Ο ιδιότυπος ανταρτοπόλεμος του Ρουβίκωνα φαίνεται να αναβαθμίζεται όσο τα μέλη του πιέζονται από την βούληση του κράτους να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να καταστείλει τέτοιες δράσεις. Στοχοποιώντας τον προσωπικό χώρο ενός πολιτικού προσώπου και εκτοξεύοντας την φράση «ξέρουμε τα σπίτια σας», θέλει να στείλει το μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πλήγματα παρόμοιας λογικής, ενδεχομένως και αιματηρά.

«Το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη δέχθηκε σήμερα, ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για τη Δημοκρατία μας, αντιδημοκρατική επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα. Τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις δεν πτοούν κανέναν στην κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ακόμη πως «οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η έννομη τάξη αποκαθίσταται… Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να το δείξουν εμπράκτως καταδικάζοντας τέτοιες επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της».

Ο ίδιος ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του, έγραψε: «σπεύδω όμως να προλάβω δηλώσεις τύπου: δεν πυροβόλησαν κιόλας…». Επιπλέον, αφού ανέφερε πως «μέσα εκεί μένει και ο 5χρονος γιος μου», ξεκαθάρισε: «Δεν τους φοβόμαστε!»

 

Την επίθεση καταδίκασαν με αναρτήσεις τους υπουργοί και στελέχη κομμάτων. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Επισήμως, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε αντιδράσει μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Όπως, επίσης, οι δεν είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις.Πολιτική