18 Ιουνίου 2021

Οργή ΥΠΕΣ κατά Ζαχαριάδη (Συριζα): «Επαγγελματίας ψεύτης και συκοφάντης»

Με μια οργισμένη δήλωση το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών απαντά στα όσα ο νέος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδης υποστήριξε στοχοποιόντας τον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

«Τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Ζαχαριάδη αποδεικνύουν ότι είναι επαγγελματίας ψεύτης και συκοφάντης. Προφανώς με αυτά τα κριτήρια επελέγη από τον κ. Τσίπρα για τη θέση του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Του ευχόμαστε καλό, μοναχικό, δρόμο!» σημειώνεται στη γραπτή δήλωση.

Αφορμή στάθηκε το λάθος που έγινε με τις παιδικές μάσκες και σχετική δήλωση του Ζαχαριάδη ο οποίος στοχοποιεί τον Τάκη Θεοδωρικάκο ως υπεύθυνο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Θεοδωρικάκος είχε στη διάθεσή του μισό και πλέον μήνα, προκείμενου να οργανώσει αποτελεσματικά τη διανομή προστατευτικών μασκών στα σχολεία της χώρας. Εκ του αποτελέσματος το εγχείρημα απέτυχε. Η δε προσπάθειά της κυβέρνησης να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στους δημάρχους, δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μίας ακόμα επιτυχίας του επιτελικού κράτους, η αριστεία είχε την τιμητική της. Μάσκες για τον Covid-19 περίμεναν οι μαθητές, μικρά αλεξίπτωτα παρέλαβαν. Σε πολλά σχολεία της χώρας διανεμήθηκαν «μάσκες», το μέγεθός τους ωστόσο προορίζονταν για γίγαντες και όχι για μικρά παιδιά.

Η εξήγηση ότι δόθηκαν λανθασμένες προδιαγραφές για το μέγεθος του ραμμένου υφάσματος ακόμα και αν ισχύει δεν αφορά την κοινωνία. Όταν η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης και να αλλάξουν κατ’ ουσίαν τον τρόπο που ζούνε, θα πρέπει πρώτη από όλους να δείχνει ότι είναι στοιχειωδώς ικανή να συντονίσει μια απλή διαδικασία.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει ύστερα από όλα αυτά είναι το εξής: Εάν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσει ούτε τη διανομή μασκών στα σχολεία, πώς θα αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι ως κοινωνία θα βρούμε μπροστά μας την περίοδο της πανδημίας;

Ζητείται επειγόντως σοβαρότητα και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν δείχνουν ότι η κυβέρνηση υστερεί απελπιστικά (και) σε αυτό.

Όλες αυτές οι μάσκες γίγας που είναι άχρηστες, έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα που θυσιάστηκαν για άλλη μια φορά στο βωμό της κυβερνητικής ανικανότητας και της επιτελικής α(χ)ριστείας.»

Η καθυστερημένη (Τρίτη πρωί) δήλωση Ζαχαριάδη πέφτει στο κενό καθώς ήδη από την Δευτέρα έχουν αναληφθεί οι ευθύνες για το λάθος και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ενώ σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο μόνο για την χρηματοδότηση. Η οποία έγινε εγκαίρως!Πολιτική