Πολιτική

Όταν ο Τζανακόπουλος έπιασε τον Ρήγα από τον γιακά: «Πασόκια, βρωμοπασόκια, μας καταστρέψατε»

Ανεξέλεγκτη τροπή έλαβε στα ενδότερα της Κουμουνδούρου η δεύτερη κατά σειρά συντριπτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. τη βραδιά της 25ης Ιουνίου, η οποία έθεσε σε αμφισβήτηση ακόμη και τον ρόλο του κόμματος ως αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κλίμα ήταν βαρύ στην Κουμουνδούρου από νωρίς, καθώς το πρωινό κύμα των exit polls δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες, ενώ τα στελέχη είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται προκειμένου να αποφασίσουν τη γραμμή άμυνας απέναντι στο σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ολοκληρώνοντας τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, στην Κουμουνδούρου βρέθηκε τις πρώτες στιγμές μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll και ο πρώην γραμματέας του κόμματος και αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Ρήγας συζητώντας στο γραφείο του με τον κ. Νίκο Σκορίνη, συνοδοιπόρο του στην τάση ΡΕΝΕ, για τα όσα έδειξαν οι κάλπες.

Σε έξαλλη κατάσταση

Αμέριμνοι, αλλά και προβληματισμένοι από τη βαριά ήττα διαπίστωσαν ότι εισέβαλε ξαφνικά στο γραφείο του κ. Ρήγα ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατευθυνόμενος προς το μέρος του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε έξαλλη κατάσταση, ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να φώναζε, κατά πληροφορίες, προς τον κ. Ρήγα: «Πασόκια, Πασόκια, Πασόκια! Βρωμοπασόκια! Μας καταστρέψατε!» (ο κ. Ρήγας προέρχεται από το ΚΚΕ), με αποτέλεσμα τασάκια, ποτήρια και μολύβια να βρεθούν… στην ατμόσφαιρα. Ακούγοντας τα όσα του καταμαρτυρούσε ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Ρήγας προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αλλά και να τον επαναφέρει λεκτικά στην πραγματικότητα, μόνο που το πάλαι ποτέ alter ego του κ. Αλέξη Τσίπρα έμοιαζε σε κατάσταση αμόκ.


axtsioglou_in__3_

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στα ορεινά της Βουλής κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης
μετά τις εκλογές. Η επιλογή του να βρίσκεται απομονωμένος προκάλεσε αίσθηση

Και όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά φέρεται να άρπαξε και από τον λαιμό τον κ. Ρήγα, ο οποίος αναμετριόταν εκείνες τις στιγμές με την ψυχραιμία του, μέχρι που εισέβαλε ως από μηχανής θεός ένας αστυνομικός που βρισκόταν έξω από την πόρτα, απομακρύνοντας από πάνω του τον κ. Τζανακόπουλο. Ο τελευταίος δεν φέρεται να πρόβαλε αντίσταση, αλλά υπάκουσε στον αστυνομικό που τον τράβηξε από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνοντάς τον από τον χώρο.

Στα επόμενα λεπτά, το χρονικό της επίθεσης Τζανακόπουλου έφτανε με το… ασανσέρ σε όλους τους ορόφους της Κουμουνδούρου, φτάνοντας μέχρι και στον έβδομο και τα αυτιά του κ. Τσίπρα: ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να πληροφορήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την εκλογική βραδιά της 25ης Ιουνίου τα όσα τραγικά έλαβαν χώρα με πρωταγωνιστή τον πιο έμπιστο συνεργάτη του επί σειρά ετών. Αν και σοκαρισμένος από τα όσα βίωσε, για λόγους ηθικής τάξης, ο κ. Ρήγας πήγε αποφασισμένος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. την περασμένη Κυριακή, βιώνοντας, εκ του αποτελέσματος, μια δεύτερη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Ρήγας έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες «θέμα Τζανακόπουλου» στην Πολιτική Γραμματεία, στελέχη της αριστερής πτέρυγας εξεμάνησαν επικαλούμενα ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Αλλοι μάλιστα υποστήριξαν πως ο κ. Ρήγας θα μπορούσε να προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας μόνος του για το θέμα ώστε να μην απασχολήσει το κομματικό όργανο.

Η συγγνώμη του Ευκλείδη

Αντίθετος και σε έντονο ύφος αρχικά με την τοποθέτηση Ρήγα εμφανίστηκε, κατά πληροφορίες, και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος όταν διαπίστωσε τις λεπτομέρειες της επίθεσης ζήτησε εντέλει συγγνώμη από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον απόντα κ. Τζανακόπουλο υπερασπίστηκε ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ αποστάσεις φέρεται να κράτησε από την υπόθεση και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας.


5921799

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αντίθετα, ο κ. Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε λέγοντας πως δεν αμφισβητεί κανείς τα λεγόμενα του κ. Ρήγα, κλείνοντας κάθε συζήτηση περί της πραγματικής διάστασης του επεισοδίου, μολονότι η επιχειρηματολογία της απέναντι πλευράς επέμενε στο ότι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «δεν είναι λαϊκό δικαστήριο», επιχειρώντας να μεταθέσει στις καλένδες τη σχετική συζήτηση.

Κατόπιν αυτών, στελέχη που ήταν παρόντα κάνουν λόγο για «αλά καρτ δικαιωματιστές», καθώς οι αριστερόστροφοι σύντροφοί τους «θα χαλούσαν τον κόσμο για τυχόν δικαιώματα άλλων, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια όταν τα παραβιάζουν οι δικοί τους». Για την ιστορία, ο κ. Τζανακόπουλος θα περάσει το κατώφλι της Επιτροπής Δεοντολογίας, δηλαδή του Πειθαρχικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική