Πολιτική

Ουκρανία: «Στη Μαριούπολη οι Ρώσοι τσιμεντώνουν ομαδικούς τάφους» λέει ο πρέσβης στην Αθήνα

«Στη Μαριούπολη έχουν συντελεστεί φρικαλεότητες κι εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους» υποστηρίζει ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο, ευχαριστώντας παράλληλα, τους Έλληνες και απευθύνοντας έκκληση για περισσότερη βοήθεια.

«Τον Νοέμβριο ο πρόεδρος Ζελένσκι παρουσίασε έναν οδικό χάρτη 10 σημείων, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τον Πούτιν. Πιστεύω ότι (οι Ρώσοι) εμμένουν στον μαξιμαλιστικό στόχο για την συνέχιση αυτού του πολέμου και την προετοιμασία νέων επιθέσεων», τόνισε ο Ουκρανός πρέσβης στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι «η Ουκρανία ζητά όπλα από τη Δύση με στόχο την απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων περιοχών. Όσο πιο πολύ, ταχεία και αποτελεσματική (βοήθεια) λάβουμε, τόσο το συντομότερο θα έρθει η νίκη μας και εν τέλει η ειρήνη».

Δείτε βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqrucmgyq3n5)

«Στη Μαριούπολη φαίνεται ότι έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη καταστροφή. Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι νεκροί», προσθέτει, συμπληρώνοντας πως «οι Ρώσοι τσιμεντώνουν τα πτώματα αυτών που σκότωσαν» ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιος αριθμός για τους νεκρούς, απάντησε αρνητικά, «εξαιτίας της κατοχής δεν γνωρίζουμε αριθμούς. Οι Ρώσοι προσπαθούν να κρύψουν όλες τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Έχουν κάψει τα πτώματα πολιτών. Έχουν ακόμη και τσιμεντώσει τα πτώματα αυτών που σκότωσαν και προσπάθησαν να διαλύσουν και να μετονομάσουν δρόμους».

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ευχαριστώ είναι λίγο για όσα έχουν κάνει οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή. Η Ελλάδα κάνει σπουδαία δουλειά, παρέχοντάς μας υποστήριξη όχι μόνο υλική αλλά και στα διεθνή Φόρα, στα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ τον ΟΑΣΕ. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους Έλληνες να μην ξεχνούν ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας, όπως το κάνατε ως τώρα», κατέληξε ο Ουκρανός πρέσβης.