3 Δεκεμβρίου 2022

Παναγιωτόπουλος: Δεν θα δώσουμε στην Ουκρανία S-300 ή αντιαεροπορικά των νησιών -Έχουμε μια υπαρκτή απειλή

«Δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία όπλα για τα οποία δεν θα έχουμε μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους», τόνισε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κλείνοντας την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ούτε αντιαεροπορικά των νησιών μας, ούτε αντιπλοϊκούς πυραύλους δεν θα δώσουμε, όσο κι αν μας τα ζητάνε, διότι έχουμε μια υπαρκτή απειλή». Ο κ. Παναγιωόπουλος τόνισε μάλιστα εκ νέου ότι «δεν θα κάνουμε τίποτα που θα αποδυναμώσει την αμυντική διάταξη της χώρας».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, εάν θα στείλουμε άλλα όπλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση να στείλουμε τους S-300. Δεν έχουμε καμία διάθεση να στείλουμε τα αντιαεροπορικά που έχουμε ανεπτυγμένα στα νησιά. Θα έρχονται και θα ζητάν συνεχώς. Για να στείλουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε μεριμνήσει για την αντικατάσταση του».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε: «Ότι χρειαζόμαστε, ότι είναι χρήσιμο, και κυρίως επιχειρησιακά ενεργό, δεν έχουμε πρόθεση να το αποδεσμεύσουμε».

Παναγιωτόπουλος: Δεν δίδουμε τέτοια στοιχεία εξοπλισμού σε ανοιχτές διαδικασίες

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορά στο αίτημα για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που σχετίζονται με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία αλλά και στο ενδεχόμενο, τέτοια στοιχεία να γίνονται γνωστά από στρατιωτικές πηγές: Δεν δίδουμε τέτοια στοιχεία εξοπλισμού σε ανοιχτές διαδικασίες διότι θα πρέπει να αντιπαρατίθενται με το συνολικό αριθμό του δυναμικού μας είπε».

Συνεχίζοντας και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός επισήμανε: «Δεν πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να δημοσιοποιούνται -προς πάσα κατεύθυνση- τέτοια στοιχεία. Εάν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από μένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να δουν τι θα κάνουνε με αυτό το ελβετικό τυρί, που είναι το σύστημα πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες σε κάθε επίπεδο. Εξέφρασε μάλιστα την ευχή, να φερθούν, όλοι όσοι ασχολούνται με την Εθνική Άμυνα, «τη δέουσα υπευθυνότητα» έτσι, ώστε να μην είναι κάθε πληροφορία προσβάσιμη στον οποιοδήποτε.Πολιτική