Πολιτική

Παναγιωτόπουλος από Θάσο: Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις σημαίνει δυνατή Ελλάδα

Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι δυνατές, τότε και η Ελλάδα είναι δυνατή διότι διαθέτει αποτρεπτική ισχύ, αυτό το καταλαβαίνουν όλοι, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της νήσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη χθες, Κυριακή 17 και σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθερώσεως της Ελευθερουπόλεως, της περιοχής του Παγγαίου και της νήσου Θάσου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θάσου, ο Υπουργός παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένος Θάσου, όπου εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας. Στη συνέχεια παρευρέθη στην Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε στο Ηρώο Πεσόντων Θάσου, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε.

Ακολούθως ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με προσωπική αδημονία βρέθηκα στο νησί της Θάσου, όπου σήμερα γιορτάζουμε 109 χρόνια από την Απελευθέρωσή της. Πριν από λίγο παρακολουθήσαμε μια μικρή αλλά πολλή όμορφη παρέλαση και καμαρώσαμε τα νειάτα της Θάσου, καθώς κι ένα τμήμα Εθνοφρουρών που με αίσθημα τιμής και χαράς τίμησαν την Επέτειο και γιόρτασαν παρελαύνοντας.

Πριν από 109 χρόνια λοιπόν, δύο Θωρηκτά και δύο Αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού -που τότε κυριαρχούσε στο Αιγαίο- κατέπλευσαν στο νησί και το απελευθέρωσαν από τον Οθωμανικό Ζυγό χωρίς καμία αντίσταση, αλλά αντιθέτως μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από τους Έλληνες κατοίκους του. Ήταν η εποχή που το Πολεμικό Ναυτικό κυριαρχούσε και κατανικούσε κάθε επιβουλέα, κάθε εχθρό στην περιοχή. Ήταν η εποχή που Ελλάδα διαθέτοντας ηγεσία, φρόνημα και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτυσσόταν, απλωνόταν, πολλαπλασίαζε τα εδάφη, την κυριαρχία και την επιρροή της.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα ο Αγώνας παραμένει πάνω στους ίδιους, βασικά, άξονες. Αφενός μία εντατική προσπάθεια έτσι ώστε η Ελλάδα να αυξήσει την επιρροή της, αυξάνοντας και εκτείνοντας τις συμμαχίες της στην περιοχή κι αφετέρου ένας αδιάκοπος και εντατικός αγώνας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με την αναβάθμιση των συστημάτων που ήδη είναι στη διάθεσή των, αλλά και την πρόκτηση καινούργιων, όπως τα αεροσκάφη και τα πλοία για τα οποία συμφωνήσαμε πρόσφατα. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι δυνατές, τότε και η Ελλάδα είναι δυνατή διότι διαθέτει αποτρεπτική ισχύ. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι.

Εύχομαι χρόνια πολλά στην πανέμορφη και αγαπημένη Θάσο, για την σημερινή μέρα που απολαύσαμε. Χρόνια πολλά στη Μακεδονία γιατί χθες γιορτάσαμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και μια σημαντική λεπτομέρεια της Ιστορίας είναι ότι ο πρώτος προσωρινός Διοικητής της Ελεύθερης Θάσου ήταν ο Κωνσταντίνος Μελάς, αδερφός του Παύλου Μελά, του συμβόλου του Μακεδονικού Αγώνα που με την θυσία του στη γη της Μακεδονίας αφύπνισε και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χρόνια πολλά στη Θάσο.

Χρόνια πολλά στη Μακεδονία.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα».

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την Απελευθέρωση της Ελευθερουπόλεως και της περιοχής του Παγγαίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης παρακολούθησε χθες τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ελευθερούπολη. Επίσης παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου στη μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων για την Πατρίδα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική