26 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιωτόπουλος: Σχηματίζεται κοινό μέτωπο απέναντι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας

«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας – Διεμήνυσε ότι η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν 

Η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της, διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που σημείωσε ότι απέναντι στους τουρκικούς σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η στάση της Άγκυρας να εγείρει διεκδικήσεις είναι δεδομένη, σχολιάζοντας τα περί αποστολής τουρκικής βοήθειας στη Λιβύη, μετά και την υπογραφή μνημονίου κατανόησης. «Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», επισήμανε.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς και εξήρε τις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας ότι «κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καθησυχαστικός για τις παραβιάσεις

Αναφερόμενος στις παραβιάσεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι δεν ανησυχεί καθόλου, εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται αναχαίτιση.

Στόχος, είπε, είναι να διασφαλιστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς έτσι απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.

Για αυτό τον λόγο, η όπως την όρισε «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… «Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα» κατέληξε διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα, κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται περί μείωσης δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.Πολιτική