Διεθνή

Πάνω από 100 πτήσεις ακυρώνει η Lufthansa λόγω νέας στάσης πιλότων

9623D4206FDA47D4E3B120B78A42A359.jpgΗ στάση αναμένεται να επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια 13.500 επιβατών. Πρόκειται για την τρίτη εργατική κινητοποίηση στο γερμανικό αερομεταφορέα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ πιλότων και διοίκησης για το συνταξιοδοτικό μοντέλο της εταιρείας.

Εκατόν-δέκα (110) πτήσεις της Τετάρτης με αφετηρία το Μόναχο ακύρωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, καθώς η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Vereinigung Cockpit εξήγγειλε οκτάωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα (ώρες Ελλάδας).

Πρόκειται για την τρίτη εργατική κινητοποίηση στο γερμανικό αερομεταφορέα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Πριν από λίγες ημέρες, οι απεργοί «μπλόκαραν» περισσότερες από 200 πτήσεις από το κεντρικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Η στάση αναμένεται να επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια 13.500 επιβατών.

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει καλέσει τους πιλότους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζει ότι η στάση εργασίας δεν θα οδηγήσει στη ματαίωση πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων.

Αντικείμενο της διαμάχης είναι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πιλότων. Υπό το ισχύον καθεστώς, οι πιλότοι έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 55 ετών με το 60% του μισθού τους.

Η εταιρεία όμως εκτιμά πως πλέον το σύστημα πρόωρων αποχωρήσεων χρειάζεται αλλαγές, δεδομένου ότι η κοινοτική νομοθεσία επιτρέπει πλέον σε πιλότους να πετούν έως τα 65.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή