Διεθνή

Πάνω από 80 μαχητές της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία

F48B345EE0A0CA634F2BD62E404B6DEC.jpgΗ εφημερίδα Vanguard, επικαλούμενη τον στρατό, ανέφερε ότι οι μάχες ξέσπασαν περίπου 35 χλμ. από την Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της ταραχώδους επαρχίας Μπόρνο.

Ο στρατός της Νιγηρίας σκότωσε πάνω από 80 μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε μάχες στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει προελάσει στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο, καταλαμβάνοντας την πόλη Μπάμα και άλλες κοινότητες, χωριά και πόλεις κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μαϊντουγκούρι.

Η εφημερίδα Vanguard, επικαλούμενη τον στρατό, ανέφερε ότι οι μάχες ξέσπασαν περίπου 35 χλμ. από την Μαϊντουγκούρι, όταν οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη Κοντούγκα.

Η Μπόκο Χαράμ κατηγορείται από τις Αρχές για μια σειρά επιθέσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας μόνο φέτος.

Όταν άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις, το 2009, η οργάνωση στοχοθετούσε κυρίως χριστιανούς. Η Μπόκο Χαράμ λέει ότι ο στόχος της είναι να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στον μουσουλμανικό βορρά της Νιγηρίας.

Από τα μέσα του 2013, η Μπόκο Χαράμ έχει στραφεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και τόσο χριστιανών, όσο και μουσουλμάνων πολιτών, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον σχολείων, νοσοκομείων, αγορών και οικιών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή