Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης: Ολέθριο να μην γίνει συνέδριο – Κοροϊδία το σύνθημα Κασσελάκη «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας»

Ολέθριο χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο να μην γίνει συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο όπως έχει αποφασιστεί στον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου, με τον πρώην γραμματέα του κόμματος να «καρφώνει» για «μεταπολιτική» και «μεταδημοκρατία» τον Στέφανο Κασσσελάκη.

«Απορώ με την ευκολία που κεντρικά πολιτικά στελέχη – αναφέρατε τον Νίκο Παππά – λένε “τι να κάνουμε; ας μην κάνουμε συνέδριο”. Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπαρχουν τρέχονται ζητήματα; Η πολιτική γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων» είπε αρχικά το πρωί της Δευτέρας στο ΟΡΕΝ ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αν παραδοθούμε σε ένα απολύτως προεδροεντρικό και προσωποπαγές κόμμα ίσως να μην χρειάζεται (σ.σ. να συγκληθούν τα όργανα) αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Σχολίαζοντας, δε, τις «χρεώσεις κρίσιμων θέσεων μέσω ανακοινώσεων του γραφείου τύπου και χωρίς να συζητήσουμε», ο Πάνος Σκουρλέτης είπε «αυτά δεν είναι ούτε στις παραδόσεις ούτε συνάδουν με δημοκρατική λειτορυγία. Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο πάρε τον ΣΥΡΖΙΑ στα χέρια σου και έλα να ψηφίσεις, να τον κοροϊδεύουμε ότι αυτός καθορίζει τις τύχες του κόμματος και να του αρνούμαστε να συμμετέχει σε ζητήματα καθημερινής πολιτικής έστω και δια οργάνων».

«Δεν αντιλαμβάνομαι στην πράξη το “αδιαμεσολάβητα”. Έχει άλλου είδους στοιχεία μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvxqedevroc9)

Αναφερόμενος στην πανελλαδική συζήτηση των μελών της «Ομπρέλας» το Σαββατοκύριακο, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική του τόπου. Αν έβαζα τίτλο θα ήταν “κραυγή αγωνίας για την ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά”».

«Εκείνο που οι περισσότεροι συμφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκλιθούν τα όργανα, πρέπει να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και μέσα από ψύχραιμη θεώρηση προέκυψε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον αυτού του χώρου. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις για έναν μετασχηματισμό – λέγεται – του χώρου σε μια δημοκρατική παράταξη. Αυτό δεν ήταν κανενός εντολή και ούτε το συμφωνήσαμε πριν από έναν χρόνο» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην ερώτηση, τέλος, για το αν πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σωστά με βάση τις υποψηφιότητες επέλεξε να μην τοποθετηθεί πριν τις εκλογές αλλά δεν θεωρώ σωστό ότι επέτρεψε να μιλήσει για τα γεγονότα με διαρροές και μετά τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του».

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος κερδίζει σε δήμους και περιφέρειες – Στόχος της κυβέρνησης οι 13+3 νίκες

Νεκρός 33χρονος που παρασύρθηκε το βράδυ από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Συνταξιούχοι Αυστραλοί πέρασαν σχεδόν 500 μέρες σε κρουαζιέρα γιατί ήταν… φθηνότερο από γηροκομείο

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική