Πολιτική

Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπήσω τους «11» στο ευρωκοινοβούλιο

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό απο τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει τους «11» και θα τους εκπροσωπήσει στην ευρωβουλή. Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κι άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποχωρήσει και ο Πέτρος Κόκκαλης αλλά και ο Στέλιος Κούλογλου. Ωστόσο, ο κ. Παπαδημούλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ζήτησε την υπομονή όλων για τις επίσημες ανακοινώσεις των «11» που αναμένονται τη Δευτέρα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxeicf28sxeh)

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων. «Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», τόνισε.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος», εκτίμησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική