1 Οκτωβρίου 2020

Παπαμιμίκος: Δεν έχει λογική η συνεννόηση και η συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος λέγοντας μάλιστα ότι «δεν πρόκεται να συναντηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε ότι «βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».

Ο κ. Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη για υπό όρους συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα, πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλά, όταν η απάντηση που παίρνουμε από τον διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας, αν θελήσει να δει τον πρωθυπουργό, θα ζητήσει την παραίτησή του, συγγνώμη, αλλά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο τον θεσμό. Σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί, λοιπόν, να απαντήσει κανένας».

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι «ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα λοιπόν και μετά το συζητάμε».

Και συμπλήρωσε: «Η παράταξη της ΝΔ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να θέλει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ουσιαστικά για να ορίσει πότε θα γίνουν εκλογές».Πολιτική