30 Ιανουαρίου 2023

Παπαθανάσης για «Καλάθι του Νοικοκυριού»: Στη 12η εβδομάδα οι τιμές έχουν μείνει κατά 94% σταθερές ή μειωμένες

Αυτοψία για τις τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» έκανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας σε σούπερ μάρκετ: «Στη 12η εβδομάδα παρατηρούμε ότι οι τιμές έχουν μείνει κατά 94% σταθερές ή μειωμένες και κατά 6% έχουν μία μικρή αύξηση. Παρατηρούμε επίσης ότι η αξία του καλαθιού έχει παραμείνει σταθερή, ενώ από την έναρξη, 12 εβδομάδες πριν, το μέσο κόστος του καλαθιού έχει μειωθεί κατά περίπου 20%».

«Οι ποσότητες είναι επαρκείς. Δεν βλέπουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα ράφια. Είναι κάτι πολύ σημαντικό να έχουν πάντοτε οι καταναλωτές τα προϊόντα και βεβαίως τα επώνυμα προϊόντα και τα ιδιωτικής ετικέτας εναλλάσσονται και αυτό το οποίο σκεφτόμαστε είναι να προσθέσουμε ένα επώνυμο και ένα ιδιωτικής ετικέτας, έτσι ώστε να έχουν την επιλογή οι καταναλωτές. Βεβαίως, χωρίς να αλλάξουμε καθόλου την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία του καλαθιού που είναι 51 προϊόντα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.Πολιτική