Πολιτική

Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η πολιτεία θα επιβάλει τους κανόνες λειτουργίας

«Δεν μπορούμε να χαλάσουμε την πορεία της οικονομίας επειδή κάποιοι λίγοι βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία»

Το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» από την επανεκκίνηση της εστίασης και των μπαρ καθώς «η πολίτεια είναι εδώ και θα επιβάλει τους κανόνες λειτουργίας» έστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Δεν μπορούμε να χαλάσουμε την πορεία της οικονομίας επειδή κάποιοι λίγοι βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Δεν μας ενδιαφέρει εικόνα της Ελλάδας με συνωστισμό μέσα σε μπιτς μπαρ» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας πως «όσοι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο ας μην ανοίξουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η εστίαση έχει αρχίσει να επιταχύνει και δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Το μήνυμα πέρασε στα μπαρ ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πέρυσι με τον ίδιο αριθμό πελατών» προσθέτοντας ότι «δεν αναθεωρούνται οι κανόνες και αυτό λειτουργεί στην εστίαση» μολονότι παραδέχθηκε ότι «στα μπαρ υπάρχει πρόβλημα με τον συνωστισμό».

Επανέλαβε, δε, ότι «όποιος έχει παράβαση θα το κλείνει την ίδια στιγμή» αναφερόμενος στη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είπε ότι «θα λειτουργήσουν με κανόνες, δεν μπορεί να ρισκάρει κανείς επιχειρηματίας να κλείσει και να πάθει καταστροφή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική