4 Ιουνίου 2020

Παραιτήθηκαν απο Βουλευτές Μεϊμαράκης. Ασημακοπούλου, Μάρκου

3337B09D-49B1-1A56-BA82-8FD709DF2728Πράξη κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή, την εκπεφρασμένη εδώ και τρεις εβδομάδες θέση τους, ότι θα παραιτηθούν του αξιώματός τους και δε θα κάνουν χρήση της περιλάλητης κυβερνητικής τροπολογίας, η οποία αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Πρώτος υπέβαλε την παραίτησή του ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του “γαλάζιου” ευρωψηφοδελτίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παράλληλα, πριν λίγη ώρα τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, όπως και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία, σε επικοινωνία της με το Capital.gr, ανέφερε πως έχει στείλει τη δική της επιστολή στον κ. Βούτση.

Η Κατερίνα Μάρκου είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα κάνει και αυτή με τη σειρά της χρήση της τροπολογίας. “Εφόσον καταψήφισα την τροπολογία της κυβέρνησης για την άρση του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με την υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές δε θα μπορούσα να πράξω κάτι άλλο. Θα ακολουθήσω τη συγκεκριμένη γραμμή”, είχε δηλώσει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Capital.gr.

Η Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα καταλάβουν τις δύο έδρες της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών μετά τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη και Ασημακοπούλου. Τη θέση της Κατερίνας Μάρκου θα καταλάβει ο Νίκος Νυφούδης, που έχει εκλεγεί στη Β΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι.

“Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για να επιτρέψει στην Έλενα Κουντουρά, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Σπύρο Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει. Έτσι μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των βουλευτών Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου, τις έδρες της ΝΔ θα καταλάβουν η Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε στη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές”, τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η οδός Πειραιώς.Πολιτική