8 Δεκεμβρίου 2019

Παραληρεί ο Βερναρδάκης: Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι σαν πολλές συγγνώμες

Ως πολλές συγγνώμες μαζί ερμηνεύει ο υπουργός Επικρατείας «επίσημος δημοσκόπος» του Μαξίμου Χριστόφορος Βερναρδάκης, την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

«H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σημειώνοντας ότι αν μπαίναμε στη διαδικασία των παραιτήσεων, τα 2/3 της Βουλής θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Μάλιστα, ο υπουργός έκανε λόγο για… ασύμμετρες απειλές (πυρκαγιές, πλημμύρες) λόγω της κλιματικής αλλαγής και μίλησε για τις «πολεοδομικές βόμβες, πολεοδομικές παγίδες». Όπως τόνισε, «πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια του ανθρωπίνως δυνατού», «δεν αρκεί να πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Επισήμανε ότι το κράτος πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών του σε οποιεσδήποτε συνθήκες και πως ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό δεν πρέπει να το αφήσουμε στην τύχη του.

Φυσικά, επέρριψε όλες τις ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές στις προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι στην ανικανότητα της τωρινής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό εγκαίρως.

«Διαχειριζόμαστε μία κατάσταση που έρχεται από το παρελθόν», ανέφερε.
Εξάλλου, ο υπουργός δήλωσε πως… αντιλαμβάνεται τις κριτικές που γίνονται και δήλωσε με εξαιρετική ασάφεια ότι «πρέπει να δράσουμε με πιο δραστικό τολμηρό τρόπο».

Δεν έδειξε καμία διάθεση για ουσιαστική απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, πως αν μπούμε στη λογική των παραιτήσεων, πρέπει να φύγουν οι πάντες, να παραιτηθούν τα 2/3 της Βουλής και σημείωσε ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί».Πολιτική