14 Ιουλίου 2020

Παρουσία Μπακογιάννη & Λουκέρη η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Άγ. Πολύκαρπου στο Βοτανικο (PHOTOS)

thespion_botanikos-3.jpg

Σε μια από τις πιο μικρές ενορίες της Αρχιεπισκοπής, στην ιστορική ενορία του Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό βρέθηκε σήμερα ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και προεξήρχε στην λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού.

Μάλιστα ο Θεοφιλέστατος εξέπληξε πρωί πρωί τους πατέρες του Ναού με την άφιξη του στον Ναό, καθώς δεν υπήρχε ενημέρωση στους πατέρες του Ναού για την σημερινή ιερουργία του Πρωτοσυγκέλλου.

Μαζί με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν οι ιερείς του Ναού π. Φιλάρετος Νικολαΐδης και π. Προκόπιος Βροντάκης και ο διάκονος π. Δημήτριος.

Αντί Θείου Κηρύγματος αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τις ιερατικές κλήσεις.

Προ της Απολύσεως ο κ. Συμεών, τόνισε:

«Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας ήλθα εδώ σήμερα, την ημέρα που η Αγία και Ιερά Σύνοδος έχει αφιερώσει στις ιερατικές κλήσεις, για να καταθέσω ένα ταπεινό ευχαριστώ στους σεμνούς και ευλογημένους πατέρες που διακονούν αυτήν εδώ την μικρή, μα ιστορική ενορία. Και ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες τους, στους λίγους ενορίτες και στους πολλούς προσκυνητές που συνεχίζουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, να στηρίζουν αυτήν την ενορία με το ένδοξο παρελθόν, με τα πολλά προβλήματα του σήμερα και την αγωνία του αύριο».

Μάλιστα ο Πρωτοσύγκελλος δεν έκρυψε την θετική έκπληξή του για την παρουσία στο Ναό του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και της Πολιτευτού της Α’ Αθηνών κ. Σοφίας Λουκέρη και τους συνεχάρη που βρέθηκαν στον Βουανικό για να συνομιλήσουν με τους ενορίτες, να αφουγκραστούν τα προβλήματα, αλλά και να δουν με τα μάτια τους τον πέριξ του Ναού χώρο, καθώς η εικόνα και μόνο φανερώνει από μόνη της το μέγεθος των προβλημάτων από την επιβάρυνση της περιοχής.

56373635_119089039260293_8978140721492000768_nthespion_botanikos-4

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Συμεών παρέμεινε επί πολλή ώρα με τους ενορίτες και κατέγραψε την αγωνία τους ενόψει δε και της προσεχούς λειτουργίας τόσο του τεμένους όσο και του αποτεφρωτηρίου στην περιοχή.

Στη συζήτηση που επακολούθησε εξετάσθηκαν οι ποιμαντικές δυνατότητες της ενορίας και οι προοπτικές αναπτύξεώς της στο μέλλον.

Πηγή: romfea.grΠολιτική