Ελλάδα

Πάτωσε στη κατάταξη του ΟΟΣΑ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα: 27η θέση από 30 χώρες

sxoleio_0.png

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που κατατάσσει την χώρα μας στην 27η θέση από τις 30 χώρες – μέλη.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας σημείωσε αποδοτικότητα 60,04% μένοντας πίσω από χώρες όπως η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αφορούν έκθεση που διενεργήθηκε από την GEMS education Solutions και αφορά την αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτει η κάθε χώρα για την Παιδεία, το μισθό των καθηγητών, αλλά και την αναλογία μαθητή-καθηγητή ανά τάξη.

Χαμηλό σκορ σημείωσαν όλες οι μεσογειακές χώρες στη βαθμίδα αποδοτικότητας, ενώ η έκθεση παραθέτει παράλληλα και τις επιδόσεις των μαθητών στο διαγωνισμό PISA του 2012.

Πρόκειται για τρεις θεματικές μαθημάτων (μαθηματικά, κατανόηση κειμένου και φυσικές επιστήμες) στις οποίες εξετάζονται 15χρονοι μαθητές από τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόδοση των μαθητών της Ελλάδας ανάμεσα σε 65 χώρες έκανε βουτιά εκείνη τη χρονιά, πέφτοντας στη 42η θέση και στην 26η ανάμεσα σε 30 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ έναντι της 25ης που κατείχε το 2009.

58394b7668da2aa9434942e0057d39bb.jpeg

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα