4 Φεβρουαρίου 2023

Παύλος Μαρινάκης: Πιστεύω ότι Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης σχεδιάζουν κυβέρνηση ηττημένων

Στο πρωινό του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά μίλησε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, και του ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία απέκλειε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι, ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ χαρακτήρισε «μούφα» και «καρικατούρα» την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει «προοδευτική διακυβέρνηση» με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η απάντηση του κ. Μαρινάκη:

«Τον κ. Κουτσούμπα όσο κι αν μας χωρίζει πολιτικά άβυσσος, τον πιστεύω. Από κει και πέρα δεν πιστεύω κανέναν άλλον. Γιατί; Ποιό είναι το σχέδιο των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το οποίο μάλιστα σχέδιο αυτό ξεκίνησε λίγο πριν φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη «νάρκη» της απλής αναλογικής; Το ίδιο έκαναν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες, δεν έχουν πρόγραμμα και κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος τους δεν είναι να κερδίσουν τις εκλογές, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά μια κυβέρνηση ηττημένων. Ο κ. Ανδρουλάκης ουσιαστικά το έχει πει δύο φορές, ότι θέλουμε να φύγει από την εξουσία η ΝΔ. Μιλάνε συνεχώς για «προοδευτική διακυβέρνηση», άρα που επενδύουν; Επενδύουν στη χαλαρότητα, σε μια ενδεχόμενη χαλαρότητα ψήφου στην πρώτη κάλπη, όπου εκεί να μπορέσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο Βαρουφάκης -σκεφτείτε έναν πολιτικό εφιάλτη για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια- να κάνουν μια κυβέρνηση ηττημένων».

«Άρα όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, τόσο αυτές οι πιθανότητες εκμηδενίζονται ή γίνονται πλέον εντελώς ανύπαρκτες. Και στη συνέχεια προφανώς θα οδηγηθούμε σε μια δεύτερη κάλπη, η οποία θα επικυρώσει αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.Πολιτική