Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Ατομική αρνητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

«Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, δεν βρίσκουμε προηγούμενο» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη το πρωί της Τρίτης για την αιφνιδιαστική ακύρωση από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης στον ΣΚΑΙ «εικάζουμε ότι ενοχλήθηκε από την έκφραση πάγιων ελληνικών θέσεων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα» προσθέτοντας ότι «δεν έχει προηγούμενο να μην γίνεται μια συνάντηση επειδή υπάρχει μια διαφωνία».

Δεν δείχνει σεβασμό στη χώρα, εκτίμησε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, ο οποίος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε να αναβαθμίσοιυμε το ζήτημα» καθώς, όπως σημείωσε «η διαπραγμάτευση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι μεταξύ της Ελλάδας και του βρεταινκού κράτους αλλά με το βρετανικό μουσείο».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «δεν θέλουμε να ερμηνευτεί ως μια γενικευμένη κρίση αλλά καταγράφεται ως ατομική αρνητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού για την οποία εκφράζουμε την ενόχλησή μας» συμπληρώνοντας ότη η στάση Σούνακ «δεν εκφράζει το σύνολο μιας χώρας με την οποία έχουμε μια σχέση ετών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ για το βρετανικό unfair και απάντησε ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου» καθώς το συγκεκριμένο θέμα «δεν είναι θέμα για αντιπολίτευση». «Αποδεικνύεται ότι αυτοί που είχαν επιχειρηματολογία μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι διατυπώθηκαν λάθος οι ελληνικές θέσεις είναι επίσης εκτός τόπου και χρόνου» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ


efsyn

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική