Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Δεν έχει σχέση με τις εθνικές εκλογές και την επιστολική ψήφο η διαρροή των e-mail στην Ασημακοπούλου,

Διευκρινίσεις για την έρευνα που αφορούσε τη διαρροή των e-mail πολιτών στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μετά και την αποπομπή του ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

«Επειδή εμείς δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και επειδή είδαμε και μια προσπάθεια της Αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει με την αντίθετη έννοια την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα. Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές. Και μέσω του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ του κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι πήγαν σύμφωνα με αυτά που προέκυψαν από αυτή την έρευνα στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς, αν η ίδια γνώριζε» είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον RealFM.

Ειδικά, δε, για την παραίτηση Σταυριανουδάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Ερωτηθείς για το πότε δόθηκαν τα mail στην κυρία Ασημακοπούλου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του μειλ που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023. Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές».

«Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική