SelectedΠολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Σημαντική η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν, η ένταση δεν οδήγησε ποτέ πουθενά

Στη συνάντηση που θα έχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντας την σημαντική ενώ στην έρωτηση τι προσδοκά η Ελλάδα απάντησε ότι «εμείς πιστεύουμε στο διάλογο. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή πιθανότητα υποχώρησης. Πιστεύουμε στην επίλυση της μίας διαφοράς μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η ένταση δεν οδήγησε ποτέ πουθενά».

Σε δεύτερη ερώτηση, δε, για το αν περιμένει ήρεμο καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η Ελλάδα πιστεύει πάντα στην ειρηνική επίλυση των διαφορών, δεν προκαλεί και δεν υποχωρεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα ζήτημα στην τύχη του. Με άμεσες παρεμβάσεις όπως στο θέμα της ενέργειας. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση». «Η κυβέρνηση θα πορευτεί με θετικό λόγο, υλοποιώντας όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά και απαντώντας στις ανάγκες που προκύπτουν», πρόσθεσε, δε, με αφορμή άλλο ερώτημα.

Σχετικά με τη θέση κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα με αφορμή το νομοσχέδιο που θα θέσει σε διαβούλευση για την ψήφο των αποδήμων, ο Παύλος Μαρινάκης τη χαρακτήρισε «προσβλητική» εξηγώντας ότι «πρόκειται για διευκόλυνση» και σημειώνοντας ότι πρόκειται για αυτονόητη μεταρρύθμιση.

«Θα είναι ακριβώς το ίδιο που είχε κατατεθεί πριν 1,5 χρόνο. Το ζήτημα της επιστολικής ψήφου αυτή τη στιγμή λόγω τεχνικών θεμάτων δεν είναι στη συζήτηση. Εμείς θέλουμε να διασφαλίζεται πλήρως η εκλογική διαδικασία. Είναι ένα στοίχημα συνέπειας των πολιτικών κομμάτων που την έχουν στηρίξει. Ως προς τον αριθμό των εγγεγραμμένων που ζουν στο εξωτερικό, θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στην τελευταία εκλογική διαδικασία», ανέφερε.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατάχρησης. Αίρονται οι περιορισμοί για τη συμμετοχή τους. Δεν υπάρχει θέμα γιατί μιλάμε για ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα γιατί είναι εγγεγραμμένοι. Το τελευταίο κόμμα που θα μπορούσε να κατηγορηθεί για άνοιγμα όπως αυτό που είπατε είναι η ΝΔ η οποία δεν έχει μιλήσει για ευπρόσδεκτες ψήφους», απάντησε σε ερώτηση αν πρόκειται και για άνοιγμα στους Σπαρτιάτες και τη Νίκη.

Σε ερώτηση αν περάσει με ψήφους και αυτών των κομμάτων και όχι του ΠΑΣΟΚ, είπε «ότι αυτό δεν θα κολάκευε το ΠΑΣΟΚ. Αισιοδοξούμε ότι θα κάνει το αυτονόητο να την ψηφίσει ξανά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για όσα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης για το ότι η απιστία των τραπεζικών στελεχών δεν είναι δυνατόν να διώκεται κατ’ έγκληση και την πρόθεσή του να επαναφέρει παλαιότερη διάταξη και απάντησε ότι ο κ. Φλωρίδης «εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Από εκεί και πέρα ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση καλό ειναι να μην ξεχάσουμε τις απαράδεκτες παρεμβάσεις που έκαναν στον Ποινικό Κώδικα το 2019 και αναφέρομαι σε άλλες διατάξεις που μείωσαν ποινές σε άλλα αδικήματα. Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου λένε, επίσης, ότι τα οσα είπε ο κ. Φλωρίδης για το θέμα αυτο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν έχουν συζητηθεί στους κόλπους της κυβέρνησης.

Για την επιστολή μαθήτριας, δε, που δεν μπήκε στην Αρχιτεκτονική για ένα μάθημα που δεν διδάσκεται στο σχολείο, απάντησε πως η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι λάθος και πως η κάθε σχολή επιλέγει το μάθημα και τη βάση σε αυτό. «Η βαθμολογία αυτή τίθεται από την κάθε σχολή στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου», σημείωσε. «Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής είναι απέναντι σε κάθε έννοια αριστείας και η επιμέρους βάση εισαγωγής σε ένα μάθημα δεν αποκλείει έναν υποψήφιο από άλλη σχολή», απάντησε σε επόμενο ερώτημα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected