Πολιτική

Πειθαρχική έρευνα για τις καθυστερήσεις στην υπόθεση Βαλυράκη ζητούν Λοβέρδος και Κεγκέρογλου

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κάλεσαν την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει σε μέτρα -«Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση» διαβεβαίωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Καθυστερήσεις στην διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη καταλογίζουν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να διατάξει πειθαρχικό έλεγχο για το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και στην Δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό τόνισε μεταξύ άλλων πως το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα του Λιμενικού Σώματος κάλεσε ως υπόπτους για κατάθεση δύο πρόσωπα, επτά μήνες μετά τις αρχικές αποκαλυπτικές μαρτυρίες.

Στην δευτερολογία του σημείωσε πως οι εκθέσεις ιατροδικαστών που ερεύνησαν την υπόθεση μετά από εντολή της οικογένειας του Σ. Βαλυράκη ενισχύουν το σενάριο της ανθρωποκτονίας.

«Είναι δυνατόν με αυτά τα στοιχεία να λέτε κύριε υπουργέ ότι όλα πάνε καλά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε πως «υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Όμως η προανάκριση απ το Λιμενικό Σώμα καρκινοβάτησε με περίεργο και ύποπτο τρόπο. Πολλοί ήθελαν να το χαρακτηρίσουν ατύχημα. Δύο μάρτυρες διέψευσαν κατηγορηματικά αυτό το σενάριο δείχνοντας προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων ψαράδων» και πρόσθεσε σε άλλο πως το υπουργείο οφείλει να ερευνήσει πειθαρχικά τις καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «το ενδιαφέρον για την διαλεύκανση της υπόθεσης είναι κοινό. Από την πρώτη στιγμή οι διαδικασίες ακολουθούνται κατά γράμμα υπό την επίβλεψη του αρμόδιου εισαγγελέα. Η Δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Λιμενικού τα οποία ως προανακριτικοί υπάλληλοι τελούν υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα όπως έχω εμπιστοσύνη και στην Δικαιοσύνη. Δεν είναι μια απλή υπόθεση».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική