Διεθνή

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή κατά του Ισλαμικού Κράτους ξεκινά ο ΥΠΕΞ Κέρι

A33C7A6425860DDAEB342BFF3442FB3B.jpgΗ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι διευκρίνισε ότι περισσότερες από 40 χώρες θα συμμετάσχουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στον συνασπισμό εναντίον των ακραίων ενόπλων ισλαμιστών που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Για περιοδεία στη Μέση Ανατολή, κυρίως στην Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, αναχωρεί την Τρίτη Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με σκοπό να οικοδομήσει μια διεθνή συμμαχία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι διευκρίνισε ότι περισσότερες από 40 χώρες θα συμμετάσχουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, σε αυτόν τον συνασπισμό εναντίον των ακραίων ενόπλων ισλαμιστών που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα
με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ψάκι, στο Αμάν της Ιορδανίας και την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ο Κέρι θα συζητήσει με τους ομολόγους του των δύο χωρών “την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράκ”. Στην ανακοίνωση αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να επισκεφθεί και άλλες χώρες της περιοχής.

Ο στόχος της διεθνούς συμμαχίας που επιχειρούν να συγκροτήσουν εδώ και πολλές ημέρες οι ΗΠΑ είναι “να συντονιστεί απέναντι στην απειλή που αντιπροσωπεύει το ΙΚ”, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η Ψάκι επανέλαβε τέλος τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν “να αποδυναμώσουν” και “να νικήσουν” το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή