Ελλάδα

Περίπου 850 ρώσοι τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στη Ζάκυνθο μετά την πτώχευση του «Sovex Tour»

zak660.jpg

Η πτώχευση του ρωσικού tour operator «Solvex Tour» στην Αγία Πετρούπολη, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση σε συνολικά 850 Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στη Ζάκυνθo και αγωνιούν για την επιστροφή τους στη Ρωσία.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 4000 τουρίστες που έχουν μετακινηθεί από τη Ρωσία στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν μεταβεί στη Ζάκυνθο. Και τούτο διότι η εν λόγω εταιρεία συνεργαζόταν συνολικά με 40 ξενοδοχεία του νησιού.

Το επόμενο διάστημα, αναμένονται λεπτομέρειες για τον τρόπο επιστροφής των Ρώσων τουριστών στη χώρα τους, είτε συνεχίσουν τις διακοπές τους είτε αποφασίσουν να τις διακόψουν.

Η τελευταία πτήση της συγκεκριμένης εταιρείας από την Αγία Πετρούπολη προς τη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η πτώχευσή της και στο νησί έφθασαν συνολικά 120 άτομα.

Συνεχείς επαφές 

Όπως αναφέρει το τοπικό zantepress 24, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς απέστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Rostourism κ. Σαβόνωφ, ζητώντας τη συνδρομή της Ρωσικής πλευράς, προκείμενου να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των ρώσων τουριστών και να διευθετηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις»

Ο ΣΕΤΕ μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ρώσικου touroperator και στα πλαίσια της ομαλής εξυπηρέτησης των Ρώσων επισκεπτών προκειμένου να γίνει ομαλά η επιστροφή στη χώρα τους, σε ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά :«Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις.

Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021».

Περίπλοκη κατάσταση 

Ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίων κ.Θοδωρής Κολπονδίνος σε δηλώσεις του στην ZantePress 24 επεσήμανε ότι «Τόσο οι πολιτικές όσο και οι οικονομικές συνθήκες της Ρωσίας ύστερα από την διολίσθηση που υπέστη το ρούβλι έχουν δημιουργήσει μια περίπλοκη κατάσταση , αβεβαιότητας και αστάθειας με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να οδηγούνται στο λουκέτο. Πλήγμα μεγάλο για το νησί μας αλλά και την χώρα μας, από μια αγορά με μεγάλες προοπτικές. Στην Ζάκυνθο υπάρχουν αρκετοί αυτή τη στιγμή επισκέπτες. Εμείς αυτό που θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα είναι να πράξουμε το αυτονόητο, να συνεχίσουμε να φιλοξενουμε τους επισκέπτες μας μέχρι την επιστροφή τους στη χώρα τους, διασφαλίζοντας έτσι τη θετική εικόνα μας αλλά και το τουριστικό μέλλον μας με την συγκεκριμένη αγορά

Ο Αντιδήμαρχος Λαγανά και τουριστικός πράκτορας κ.Αν.Μποτώνης σε δηλώσεις του στο IonianRadio.gr, επεσήμανε ότι «η νέα αυτή πτώχευση θα επηρεάσει κι άλλες εταιρείες, ήδη φέτος συνολικά έχουμε είκοσι μέχρι τώρα σε εμπάργκο. Θα πρέπει όμως εμείς που τους είχαμε εδώ, να συνεχίσουμε την φιλοξενία παρόλη την απώλεια οικονομική απώλεια που θα υποστούν λιγότερο τα ξενοδοχεία και περισσότερα τα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα