Πολιτική

Πέτρος Κόκκαλης: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του «Κόσμου»

Τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε σήμερα ο «Κόσμος» το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, που ιδρύθηκε πρόσφατα και θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Υποψήφιοι με τον Κόσμο θα είναι οι:

1. Ντίνα Βαρδαραμάτου

Η Κωνσταντίνα (Ντίνα) Βαρδαραμάτου είναι κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακά στην Κοινωνική και Κοινοτική Εργασία και τις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Σπουδές. Συμμετέχει επί σειρά ετών στο πεδίο (σε θέματα μεταναστευτικού, έμφυλης βίας, πρόσβαση στη  υγεία) και ως Πρόεδρος και σε Διοικητικά Συμβούλια Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (PRAKSIS, Τεχνοδρομώ, Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Στέγη και την Κατοικία, Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών κ.α.). Τομείς ενδιαφέροντος, δράσης και ακτιβισμού: έμφυλη βία, κοινωνική ένταξη και συμπερίληψη, πρόσβαση στην υγεία, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτοι ανήλικοι, ΛΟΑΤΚΙ+, trafficking, ρητορική και εγκλήματα μίσους. 

2. Νατάσσα Βασιλείου

Αρχιτέκτων Μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “MSc – Advanced Environmental and Energy Studies” από το U.E.L. και παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ε.Α.Π. με τίτλο “MSc – Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change” (εν εξελίξει). Έχει 20ετή επαγγελματική εμπειρία τόσο στην σχεδίαση και παρακολούθηση κτιριακών έργων όσο και στην διαχείριση και αξιοποίηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων. Ήταν εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. κατά την τριετία 2016-2019 και συντάκτρια των δημοσιευμένων άρθρων: “Πολιτισμός, η απόλυτη ανανεώσιμη πηγή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής” και “Δαδιά: Διαχείριση και διαφύλαξη της φυσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς”.

3. Πάνος Γρέδης

Γεννήθηκε το 1958 στο Νέο Σούλι Σερρών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην ΠΑΣΠΕ και κατέχει Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Διοικητικών Επιστημών Speyer Γερμανίας, στις Ευρωπαϊκές  Σπουδές  από το ΕΚΠΑ και  στις Εξωτερικές  Σχέσεις της ΕΕ από ULB Βρυξελλών. Είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στις Βρυξέλλες. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ΚΥ του Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γερμανικά και καλά Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Απ. Γκίζη, υπάλληλο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πατέρας δύο αγοριώ

4. Χριστίνα Ευθυμιάτου

Χημικός Βιοχημικός Μηχανικός, MSc. Με εμπειρία, σε Αθήνα και Νάξο, ως μελετητήρια και σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος & τοπικής ανάπτυξης και στον σχεδιασμό -υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (2016-2019).  Ενεργό μέλος πολιτικών οργάνων και υποψήφια των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ (2010-2022) και του Συνασπισμού «Πράσινο & Μωβ» το 2023. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την Αθήνα με τον Χ. Δούκα το 2023. Συντονίστρια στην Ελλάδα της Πρωτοβουλίας για ένα Διεθνή Νόμο για την Οικοκτονία.

5. Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης (2014 – 2019). Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος.Από το 2007 ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, με σημαντική δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα.
Υποψήφιος Βουλευτής με τους Οικολογους Πράσινους, 2007 και 2009.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, 2010.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική