Πολιτική

Πέτρος Παππάς: Μετά το δεύτερο σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι

Τη φράση «θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι» χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, προκειμένου να περιγράψει τις εξελίξεις που δρομολογούνται μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη για νέες εκλογικές διαδικασίες απαντώντας στην παρέμβαση Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Ερωτηθείς στα Παραπολιτικά FM για το ποιους χαρακτηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης ως υπονομευτές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά ότι «εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να λέμε ψέματα μεταξύ μας ούτε ψέματα στον κόσμο, ο κόσμος καταλαβαίνει. Δεν ξέρω πόσοι είναι, δεν ξέρω πόσοι θα το ξανασκεφτούν, δεν ξέρω πόσοι το έκαναν χωρίς να έχουν ενδεχομένως κάποια υστεροβουλία νομίζοντας ότι υπερασπίζονται ενδεχομένως μια ιδεολογική καθαρότητα ή μια κομματική νομιμότητα. Θέλω να πιστεύω ότι μετά και από αυτό το δεύτερο σοκ που δοκιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κεντροαριστερού ισχυρού πόλου».

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί τη βούληση και τη θέληση της βάσης και της πλειοψηφίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στην ηγεσία και αντιμετώπισαν τον νέο του πρόεδρο ως ένα ξένο σώμα χωρίς να αντιληφθούν ότι στην πραγματικότητα όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Υπονομεύοντας υπονομεύουν τον εαυτό τους στην πραγματικότητα, είναι τελικά αυτοκτονική συμπεριφορά γιατί όλη μαζί η βάρκα βουλιάζει με όλους μας μέσα αν υπονομεύεται ο αρχηγός του κόμματος» πρόσθεσε ο Πέτρος Παππάς.

Κατά τον ίδιο «ο καθένας θα αναλάβει πλέον τις ευθύνες του απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον εαυτό του απέναντι στην πορεία του και απέναντι στο αν θέλει ή δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή να έχει ξανά μια κυβερνητική φωνή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, εκτίμησε ότι είναι «βέβαιη η επανεκλογή» του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν βλέπατε την ανταπόκριση του συνεδρίου αλλά μιλώντας και με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα μη εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και αυτό που θα κάνει όταν εκλεγεί άλλη μια φορά είναι πραγματικά να επανιδρύσει αυτό το κόμμα και να επανιδρύσει την κεντροαριστερή παράταξη στη χώρα με όρους πλέον νέους».

Ο Πέτρος Παππάς τοποθετήκε, τέλος, και για τις σημερινές δηλώσεις Ζαχαριάδη και απάντησε ότι «μου κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις αυτές, δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν αυτή τη στιγμή τη διαδικασία που έχει ανοίξει εκ νέου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική