Πολιτική

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Προγράμματος με επικεφαλής τον Σταθάκη

Στόχος της Επιτροπής είναι να εκπονηθεί ένα συνεκτικό και προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης  – Θα συνδράμουν «προσωπικότητες από τον προοδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο» 

Στη συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος προχώρησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με βούληση την εκπόνηση ενός συνεκτικού, προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης που θα συμβάλλει στον διάλογο και θα αξιοποιεί τις εμπειρίες διακυβέρνησης αριστερών, πράσινων και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης, που εισηγήθηκε και τη σύστασή της. Σε αυτή θα μετέχουν οι: Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Παναγιώτης Κορκολής.

Στο έργο της Επιτροπής θα συνδράμουν «σημαντικές προσωπικότητες από τον προοδευτικό πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο», με επιτροπή διαλόγου εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συγκροτηθεί το προσεχές διάστημα και στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Λούκα Κατσέλη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Μουζέλης.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου προγραμματίζει διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα αποφασιστεί η σύνθεση της Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ώστε αυτή να συγκροτηθεί και να συνεδριάσει το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου.

Τσίπρας: Να ληφθούν υπ' όψιν οι εμπειρίες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συζήτηση, ο Αλέξης Τσίπρας ποστήριξε ότι δεδομένου του διαλόγου που έχει ανοίξει μεταξύ ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, πρέπει στο Πρόγραμμα να λαμβάνονται υπόψη τόσο οι εμπειρίες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή «ανησυχητική» πολιτική συγκυρία (ως προς αυτό έφερε ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, τα «πισωγυρίσματα που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων»), καθώς και τα θέματα της οικολογίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο διάλογος αυτός που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα εμπλουτιστεί από το Πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι και το διεθνές συνέδριο, το οποίο, υπενθυμίζεται, είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και απολογισμό των δύο πρώτων περιοδειών του, σε Αχαΐα και Κρήτη, αποτιμώντας θετικά το αποτέλεσμα. Οι περιοδείες θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα, ενώ τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν να εντείνουν τα στελε΄χη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας τις εξορμήσεις και τον απευθείας διάλογο με τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική